|

Üsküp'ün en büyük Arnavut protestosu

Avrupa Günü ve Kumanova'da yaşanan vahim olayların yıldönümü olan 9 Mayıs tarihinde 30.000'e yakın Arnavutun katılımıyla Hükümet binası önünde protesto düzenlendi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 13/05/2016 Cuma
Güncelleme: 00:37 - 13/05/2016 Cuma
Yeni Şafak

Göstericiler, Makedon ana muhalefet partisi SDSM (Makedonya Sosyal Demokratlar Birliği) Başkanı Zoran Zaev'in üst düzey devlet yetkililerinin dinlendiği telekulak skandalını kamuoyuyla paylaşmasıyla başlayan ve Makedonya Cumhurbaşkanı'nın Özel Yetkili Savcılık tarafından suçlanan 56 kişiyi affetmesiyle zirveye ulaşan siyasi krize DUR! demek için toplandı.



ARNAVUTLAR REHİN ALINDI


Hükümet binası önündeki kalabalığa önce “Muhalefet Konseyi” adına ünlü Arnavut yazar Kim Mehmeti, ve BESA Siyasi Hareketi Başkanı Bilal Kasami hitab etti. Yazar Kim Mehmeti konuşmasında “Ülkemizde Arnavutlar 25 yıldan üzün bir süre boyunca VMRO rejimi ve Arnavut hükümet ortakları olan BDİ tarafından adeta rehin alınmışlardır ve siyasi güçlerin kurguladığı olaylar neticesinde Arnavutlar hapislerde çürümektedirler” ifadelerini kullandı. BESA Siyasi Hareketi Başkanı Bilal Kasami ise konuşmasında şunları dile getirdi: “Bugün burada sunulan destek gösteriyor ki, halkımızın iradesini gasp edenlerin miadı dolmuştur. Makedonya halkının iradesi sizin oturduğunuz ofislerinizdeki konuşmalar değil, binlerce vatandaşın akın ettiği bu meydanlardan yükselen sestir.”


#Avrupa Günü
#Arnavut
8 yıl önce