|

Uzlaşıya en yakın zaman

.
00:00 - 31/12/2012 Pazartesi
Güncelleme: 22:07 - 30/12/2012 Pazar
Yeni Şafak
Uzlaşıya en  yakın zaman
Uzlaşıya en yakın zaman

İsrail'ın son Gazze saldırısından sonra uzlaşı çabalarına yoğunlaşan Hamas ile El-Fetih önemli yol katetti. Fetih hareketinin Gazze'deki Yüksek Komite Başkanı Yahya Rabah, Filistinde Fetih ve Hamas arasında milli mutabakat sağlanmasına her zamankinden daha yakın olunduğunu söyledi. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılardan sonra Hamas ile uzlaşı konusunda olumlu bir havanın oluştuğuna dikkati çeken Rabah, Filistin'in Birleşmiş Milletler'de üye olmayan gözlemci devlet statüsü kazanmasının Filistinlileri birleştirdiğini ve Filistin'de uzlaşı sağlanmasına her zamankinden daha yakın olunduğunu belirtti.

TÜRKİYE ÖNEMLİ BİR AKTÖR

Rabah, Türkiye ile ilişkilerini daima en üst düzeyde tutmak istediklerini belirterek, Türkiye'nin bölgede önemli bir aktör olduğunu söyledi.

Filistin meselesi konusunda Türk liderler ile daima istişare halinde olduklarını kaydeden Rabah, "Türk liderler, bizim kardeşlerimiz. Biz onlara bütün uluslararası platformlarda tam anlamıyla güveniyoruz. Türkiye daima Filistin'in ve Filistin halkının yanında olmuştur" dedi.

11 yıl önce