|

Vahşi kanguru Avustralyalı çifti hastanelik etti

Avustralya'da ilginç bir olay yaşandı. Evli çift, bir kanguru tarafından öldüresiye dövüldü. Vahşi kanguru, bir kişinin kaburgalarını kırdı ve akciğerini deldi. Kanguru tarafından saldırıya uğrayan çift, oğullarının müdahalesiyle kurtuldu.

Yeni Şafak
12:01 - 15/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:24 - 15/10/2018 Pazartesi
Diğer
Saldırıya uğrayan Jim'in cildinde yaralar ve morluklar oluştu. Eşi Linda'nın ise kaburgalarında kırıklar meydana geldi.
Saldırıya uğrayan Jim'in cildinde yaralar ve morluklar oluştu. Eşi Linda'nın ise kaburgalarında kırıklar meydana geldi.

Avustralya'nın kuzeydoğusunda yer alan Queensland şehrinde iki kişi bir kanguru tarafından feci şekilde dövüldü.

Euronews'in haberine göre kendilerine ait arazide gezen yabani kanguruları beslemek isteyen Jim ve Linda Smith, kangurulardan birinin saldırması ile zor anlar yaşadı. Önce Jim'i yere seren kanguru sonrasında eşine yardım etmeye çalışan Linda'ya saldırdı.


  • Vahşi kanguru Linda'nın kaburgalarını kırdı, cildinde derin yarıklar açtı ve Linda'nın bir akciğeri de ciddi zarar gördü.
"Hayatta olmaları bir şans"

Hastaneye kaldırılan çift için doktorlar, "Hayatta olmaları bir şans" şeklinde konuştu. Olayı anlatan Jim Smith ise şunları söyledi:

Oğulları kurtardı

Hızla olay yerine gelen oğulları kanguruya büyük bir ağaç parçasıyla vurarak anne ve babasını kurtardı. Olay sonrasında Linda Smith hemen ameliyata alındı.

45 milyon kanguru yaşıyor

Avustralya'da yaklaşık 45 milyon kanguru yaşıyor. Nadir de olsa bazen insanlarla çatışma içine girebiliyorlar. Uzmanlar, bu durumun başlıca sebebinin ise şehirleşme ve doğal alanların bozulması olduğunu aktarıyor.

Kaynak: Euronews

#Avustralya
#Kanguru
5 yıl önce