|

Vatikan ne demek istedi?

Benediktus'un 15 Nisan'da ABD'ye seyahatinden önce Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Tarcisio Bertone'nin, Papa'ya yönelik olası terör tehditlerine ilişkin soruyu yanıtlarken, Türkiye'ye atıfta bulunması dikkati çekti.

00:00 - 13/04/2008 Pazar
Güncelleme: 22:12 - 13/04/2008 Pazar
Yeni Şafak
Vatikan ne demek istedi?
Vatikan ne demek istedi?

Vatikan, Roma Katolik Kilisesi'nin lideri Papa 16. Benediktus'un ABD'ye yapacağı ziyareti olası terör tehditleri açısından Türkiye'yle kıyasladı.


Papa 16 Benediktus'un 15 Nisanda ABD'ye seyahatinden önce Vatikan Devlet Sekreteri (Başbakan) Kardinal Tarcisio Bertone'nin, Papa'ya yönelik olası terör tehditlerine ilişkin soruyu yanıtlarken, Türkiye'ye atıfta bulunması dikkati çekti.



Bertone, terör tehditleri açısından Papa'nın ABD'ye yapacağı ziyareti Türkiye'ye yaptığı ziyaretle kıyaslayarak şöyle konuştu:


"Papa'nın yaptığı bir başka seyahati, Türkiye'ye yaptığı ziyareti hatırlıyor musunuz? Seyahat öncesinde de tehditler vardı, seyahat sırasında da tehditler vardı. Şimdi de hiç kuşkusuz tehditler söz konusu. Ama Papa o seyahatte son derece sakin ve rahattı, şimdi bu seyahatle ilgili olarak da sakin ve rahat".


Kardinal Bertone, "Bizim kendi güvenlik önlemlerimiz var. İlgili hükümet de Papa'nın geçeceği her noktada güvenlik önlemi alacaktır. Nitekim Türkiye'de de öyle olmuştu" diye konuştu.


16 yıl önce