|

Ve Amanda beraat etti

Perugıa
00:00 - 4/10/2011 Salı
Güncelleme: 01:22 - 4/10/2011 Salı
Yeni Şafak
Ve Amanda beraat etti
Ve Amanda beraat etti

ABD ve Avrupa'da 4 yıldır en fazla konuşulan cinayet davasının sanığı Amanda Knox beraat etti. Perugia kentindeki temyiz mahkemesi, öğrenci değişim programıyla İtalya'ya gelen, 11 Kasım 2007'de, Perugia kentinde aynı evi paylaştığı İngiliz öğrenci Meredith Kercher'ı öldürmekle suçlanan Amanda Knox (24) ile o dönemdeki İtalyan erkek arkadaşı Rafaelle Sollecito'nun (27) masum olduğuna hükmetti.

Kararın açıklanmasından sonra Knox gözyaşlarına boğulurken, mahkeme binasının önündekiler kararı sevinç çığlıklarıyla karşıladı. Kercher'in öldürüldüğü bıçakta Knox'un DNA'sı bulunmuş ve Knox 26, erkek arkadaşı Sollecito ise 25 yıla çarptırılmıştı. Ancak yeni adli tıp raporunda bıçakta Knox'un DNA'sının bulunmasının delil sayılamayacağı belirtilmiş, iki bağımsız profesörün yaptığı incelemede ise delil toplayan polisin 54 hata yaptığı vurgulanmıştı.

ABD'nin en büyük üç televizyon kanalının röportaj yapabilmek için milyolarca dolar teklif ettiği Knox'un bir filmi ve birçok belgeseli çekildi. Knox ayrıca anılarını kitap haline getirmişti.



13 yıl önce