|

Vefalı Obama

Demokrat başkan adayı Obama, yetişmesinde büyük rol oynayan anneannesinin ağır hasta olduğunu duyunca onu ziyaret için Hawaii'nin yolunu tuttu. Seçimde kritik döneme girilirken, Obama kampanyasına ara verecek

Dış Haberler
00:00 - 22/10/2008 Çarşamba
Güncelleme: 03:28 - 22/10/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Vefalı Obama
Vefalı Obama

ABD'deki başkanlık seçimleri için son 2 haftaya girilirken, Demokrat Parti'nin adayı Barack Obama, yetişmesinde büyük rol oynayan anneannesinin rahatsızlanması üzerine her şeyi bir kenara bırakarak Hawaii adalarına gitmeye karar verdi. Obama'nın kritik seçim öncesi birkaç gün seçim kampanyasına ara vereceği bildirildi. Demokrat kampanyanın sözcülerinden Robert Gibbs, senatör Obama'nın beyaz olan annesinin annesi 85 yaşındaki Madelyn Dunham'ın rahatsızlığının son haftalarda artarak ciddi boyuta ulaştığını ve hayati tehlike bulunduğunu bildirdi. Gibbs, Bayan Dunham'ın, Obama'nın hayatındaki en önemli kişilerden biri olduğunu, Obama'nın Hawaii'ye giderek, anneannesiyle biraz zaman geçirmeye karar verdiğini belirtti. Bu çerçevede Obama, yarın ve cuma günü için planlanan kam-panya faaliyetlerine katılmayacak.


MICHELLE İŞ BAŞINDA

Obama'nın yerine eşi Michelle'in bu faaliyetlerde yer alacağı ve Demokrat adayın kampanyasına cumartesi günü devam edeceği bildirildi. Obama, en son Ağustos'ta Hawaii'de tatil yaparken anneannesini görmüştü. Öte yandan Obama, Cumhuriyetçi rakibi John McCain'e karşı anketlerdeki üstünlüğünü sürdürüyor. En son Washington Post gazetesiyle ABC televizyonunun anketinde Obama, McCain'in 9 puan önünde çıktı. Bu arada Obama Hawaii'ye gitmeden önce, Demokrat Parti'nin ön seçimlerinde yendiği eski rakibi senatör Hillary Clinton ile birlikte Florida eyaletinde ortak kampanya yaptı. Clinton Orlando kentinde düzenlenen mitingde ise, yarış sırasında ona en çok destek veren delegelerden 'Şimdi desteğimizi Barack Obama ve Joe Biden için başlatmalıyız. Son 15 gün kaldı, elimizden geleni yapalım diyerek' yardım istedi.


Johnson da Obamacı

ABD Başkanı George Bush'un Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Colin Powell'ın ardından, Londra'nın Türk kökenli Belediye Başkanı Boris Johnson da Obama'ya destek verdi. Johnson, Daily Telegraph'da yayımlanan yazısında, “Obama çok zeki. Beyaz Saray'ın şimdiki sahibinin aksine, doğru dilbilgisi kurallarıyla kurulmuş cümleler kullanıyor. Demokrat aday, karşıtlarının söylediği gibi çatlak ve bozguncu bir Marksist solcu da değil” ifadesini kullandı.



16 yıl önce