|

Venezuela'dan Haiti sonrası kritik çıkış: Maduro’ya suikastta ABD’li şirket parmağı

Konutunda öldürülen Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise suikastının ardındaki sır perdeleri bir bir aralanırken, Venezuela’da Ulusal Meclis Başkanı Jorge Rodriguez, ABD merkezli güvenlik firması CTU Security ile ilgili çarpıcı bir iddiada bulundu.

Haber Merkezi
00:00 - 15/07/2021 Perşembe
Güncelleme: 23:26 - 14/07/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Rodriguez, Karakas’ta düzenlediği basın toplantısında, “Antonio Intriago’nun sahibi olduğu güvenlik firmasının, 4 Ağustos 2018’de Nicolas Maduro’ya düzenlenen suikast girişimine karıştığı yönünde bir bilgi var” diyerek, CTU Security’nin, üç yıl önce Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’ya düzenlenen suikast girişiminde de parmağı olduğunu öne sürdü.


GİDEON OPERASYONUNDA ROL ALDILAR

Rodriguez, aynı güvenlik firmasının, Maduro’yu devirmek için planlanan Gideon Operasyonu’na da dahil olduğunu iddia etti. Geçen yıl Kolombiya’dan Venezuela’ya deniz yoluyla sızmak isteyen 13 kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerin amacının Maduro’yu devirmek olduğu anlaşılmıştı. Öte yandan Haiti devlet başkanına düzenlenen suikastta ABD uyuşturucuyla Mücadele İdaresi (DEA) ve Federal Soruşturma Bürosu (FBI) muhbirlerinin rol aldığı ortaya çıkmış, çoğunluğu eski Kolombiyalı asker olan suikastçıların da ABD merkezli bir özel güvenlik şirketi olan CTU Security tarafından işe alındığı öğrenilmişti.


#venezuela
#maduro
#suikast
#haiti
#jorge rodriguez
3 yıl önce