|

Dünyanın vicdanını rahatsız ediyor

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi Başkanı Nihad Awad, Suriye’deki iç savaş konusunda acil eyleme geçilmesi için çağrıda bulundu. Aylan bebeğin fotoğrafını gösteren Awad, “Bu fotoğraf dünyanın vicdanını rahatsız ediyor” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 6/09/2015 Pazar
Güncelleme: 23:00 - 5/09/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), ABD'nin başkenti Washington'da bazı sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı basın toplantısı düzenledi. ABD Başkanı Barack Obama yönetimi tarafından Suriyelilerin çektikleri eziyetin son bulmasına yardımcı olmaları konusunda acil eylem çağrısında bulunmak üzere düzenlenen basın toplantısında CAIR Başkanı Nihad Awad da konuşma yaptı. Awad, bu ayın başında Esad yönetimi tarafından ülkenin Duma kentinde bulunan bir pazar alanını gerçekleştirilen hava saldırısında en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, bu yıkımın ve binlerce Suriyelinin evlerini terk etmek zorunda kalmalarının uluslararası topluluklar tarafından endişe olarak görülmesi gerektiğini kaydetti.



HAREKETE GEÇMELİYİZ


Bodrum'da cansız bedeni kıyıya vuran Aylan Kurdi'nin fotoğrafını göstererek konuşmasına devam eden Awad, “Birçoğunuz gibi defalarca fotoğrafa bakmamaya çalıştım ancak vicdanımı uyarmaya karar verdim. Çünkü bu fotoğraf dünyanın vicdanını rahatsız ediyor” dedi. 30 bin kişinin Aylan gibi hayatını kaybettiğini ama daha önce bu tür bir fotoğraf görülmediği için unutulduğunu belirten Awad "Umarım, bu fotoğraf Suriye halkını korumak ve savaşı sonlandırması konusunda bizi harekete geçirmek için sembolik bir fotoğraf olur. Obama yönetimine ve kongreye, Suriye nüfusunun korunması, insani yardımın ulaşmasının sağlanması ve Suriyeli diktatörün kendi vatandaşlarını öldürmeye devam etmesini önlenmesi için uçuşa yasak bölgenin oluşturulması konusunda müttefikleri ile çalışmaları çağrısında bulunuyorum” ifadelerini kullandı.


#Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi
#Nihad Awad
#aylan bebek
9 yıl önce