|

Wilders: Merkel ülkesine ihanet ediyor

Irkçı söylemleri ve İslam düşmanlığı ile tanınan Hollanda Özgürlük Partisi Genel Başkanı Wilders, sosyal medya hesabından Almanya Başbakanı Merkel'e ağır suçlamalar yöneltti. Berlin saldırısına işaret eden ve Merkel'in eli yüzü kan içerisinde bir fotoğrafını yayınlayan Wilders, "Liderlerimiz bize ihanet ediyor" dedi.

Yeni Şafak
12:26 - 21/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 12:45 - 21/12/2016 Çarşamba
Diğer

Hollanda Özgürlük Partisi Genel Başkanı Geert Wilders sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Sağcı lider Almanya Başbakanı Anglela Merkel'in göçmenlik politikasına kapıldığı için eline kan bulaştığını savundu.



Tweeter adresinden eli yüzü kan içinde olan Merkel fotoğrafı paylaşam Wilders Almanya'nın başkenti Berlin'de 12 kişinin hayatına mal olan terör saldırısının Merkel'in suçu olduğunu söyledi. “Bizden nefret ediyorlar, bizi öldürüyorlar, bizi koruyacak kimse yok. Liderlerimiz bize ihanet ediyor " yazdığı paylaşımla Merkel'e ağır suçlamalar yöneltti.





Berlin'de Noel pazarında kalabalIğın içine tırla girerek 12 kişiyi öldüren saldırganın Pakistan kökenli bir mülteci olduğu açıklanmıştı. Zanlı delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılırken saldırıyı DEAŞ terör örgütü üstlendi.



Saldırıda hayatını kaybedenlerin 6'sının kimliğinin tespit edildi. Ölenler arasında çocuk bulunnuyor. 48 yaralıdan 14'ünün yaşam durumu kritik.




Berlin'deki saldırıyı DEAŞ üstlendi


#Geert Wilders
7 yıl önce