|

Yahudi lobisi çıldırdı

ABD’de Demokrat Parti Temsilciler Meclisi üyesi, Somali asıllı İlhan Omar, İsrail adına ABD siyasetini etkilemeye çalışan Yahudi lobi kuruluşlarının faaliyetlerine işaret edince hedef haline getirildi.

Yeni Şafak
04:00 - 12/02/2019 Salı
Güncelleme: 01:34 - 12/02/2019 Salı
Yeni Şafak
Ilhan Omar
Ilhan Omar

Sosyal medya hesabından İsrail yanlısı Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesi’nin (AIPAC) İsrail’i desteklemeleri için ABDli siyasilere para ödediği gerçeğini ifade eden Omar, Washington’daki Yahudi lobisinin ve İsrail medyasının hedefi haline getirildi. Yahudi lobisinin Omar’ın iddiasını yalanlamak yerine, anti-Semitizm suçlamasıyla konuyu çarptırması dikaktlerden kaçmadı. ABD Kongresinde ilk kez görev alan iki Müslüman kadın vekilden biri olan İlhan Omar, İsrail’in Filistin’deki katliamlarına ve işgaline karşı olan tutumuyla tanınıyor.

CEZALANDIRMAKLA TEHDİT ETTİLER

Tartışma, Temsilciler Meclisi azınlık lideri Cumhuriyetçi Kevin McCharthy’nin İlhan Omar ile Filistin asıllı Michigan Temsilcisi Raşida Tlaib’ı İsrail’e yönelik eleştirilerinden dolayı cezalandırmakla tehdit etmesine yönelik bir habere Omar’ın yanıt vermesi ile başladı. Bir gazetecinin söz konusu haberi Twitter hesabından “ABD siyasilerinin Amerikalıların ifade özgürlüğüne mal olacak kadar başka bir ülkeyi savunması ilgi çekicidir” notuyla paylaşmasına İlhan Omar da siyasilerin İsrail lobisinden aldığı paraları kastederek “Bunlar hep Benjamin’in bebeğinden dolayı” diye karşılık verdi. Bunun üzerine ise İsrail yanlısı bir gazeteci de “İlhan Omar’ın İsrail taraftarı olması için Amerikalı siyasetçilere kimin para verdiğini bilmek isterdim. Aslında tahmin edebiliyorum. Çok kötü Kongre üyesi. Bu ikinci antisemitik kinaye oldu.” paylaşımında bulundu. Omar buna karşılık ise “AIPAC” paylaşımında bulununca tartışma büyüdü.

  • AIPAC’tan skandal savunma
  • İsrail yanlısı ve Filistin karşıtı duruşu ile bilinen, ABD’deki Yaudi lobilerinin çatı kuruluşu AIPAC’ın Twitter üzerinden skandal bir savunma yapması dikkat çekti. AIPAC açıklamasında, “İlhan Omar’ın, Yahudi bir kuruluşun Amerikalı siyasetçileri satın aldığını savunması hem açık bir şekilde yanlış ve ilginç bir şekilde antisemitiktir. Amerikalı siyasetçiler İsrail taraftarıdır çünkü Amerikalılar da öyle. Özür dile” sözleriyle Amerikalı siyasetçilerin iradelerinin İsrail tarafından adeta ipotek altına alındığı ilan edildi.
#ABD
#Temsilciler Meclisi
#İlhan Omar
#İsrail
#AIPAC
5 yıl önce