|

Yahudi lobisine Rice tanıklık edecek

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, en etkili Yahudi lobilerinden AIPAC'ın karıştığı casusluk skandalıyla ilgili olarak mahkemede ifade verecek

Dış Haberler
00:00 - 4/11/2007 Pazar
Güncelleme: 01:19 - 4/11/2007 Pazar
Yeni Şafak
Yahudi lobisine Rice tanıklık edecek
Yahudi lobisine Rice tanıklık edecek

ABD hükümetinden gizli bilgi sızdırdıkları gerekçesiyle yargılanan Amerikan İsrail Kamu İlişkileri (AIPAC) yetkililerinin duruşmasında savunma avukatları, ABD'li üst düzey yetkililerin tanık olarak dinlenmesini istedi. Avukatların, bilgilerin sızdırılmadığı, aksine Dışişleri Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde verildiğini ispat etmek amacıyla Condoleezza Rice, Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley ve diğer birçok yetkilinin tanık olarak dinlenmesi talebi yargıç tarafından da uygun bulundu. Yargılanan AIPAC yetkilileri Steven Rosen ve Keith Weissman, AIPAC'ın, ABD dış politikasının şekillenmesinde gayrıresmi ancak onaylanmış bir rol üstlendiğini, Rice ve diğer yetkililerin bunu teyid edebileceğini öne sürüyor.

HASSAS BİLGİLER

Sanıklar, El Kaide örgütü, ABD'nin İran politikası ve Suudi Arabistan'daki Hobar Kuleleri'nin bombalanmasıyla ilgili gizli bilgiler içeren belgeleri, 3 ABD yetkilisinden almakla suçlanıyor.

17 yıl önce