|

Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ait 2 eve el koydu

İsrail'in Filistin'i Yahudileştirmek için bölgeye yerleştirdiği Yahudiler, Filistinlilerin evlerine ve mal varlıklarına el koymaya devam ediyor. Yahudi yerleşimcilerin Kudüs'te Filistinlilere ait 2 eve el koyduğu belirtildi.

Yeni Şafak
14:32 - 19/10/2015 lundi
Güncelleme: 11:34 - 19/10/2015 lundi
AA

Filisitn Devlet Başkanlığı Divanı'na bağlı Kudüs İşleri Müsteşarı Avukat Ahmed er-Ruveydi, "Ateret Cohanim Yerleşimci Organizasyonu'ndan Yahudi yerleşimciler Mescid-i Aksa'nın güneyindeki Silvan'da yer alan Batn el-Hava mahallesinde 2 eve el koydu" dedi.



Ruveydi, söz konusu evlerin bulunduğu arazide 1899'dan beri Filistinlilere ait konutların yer aldığına işaret ederek, Yahudi yerleşimcilerin buranın kendilerine ait olduğunu iddia ettiğini, bu nedenle toprakları geri almak ve üstündeki mülklere de el koymak istediğini ifade etti.



Müsteşar Ruveydi, Filistinlilere ait çok sayıda evin "el koyma" tehdidiyle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, "Geçen aylarda bölgede bir eve daha el konuldu. Yerleşimciler Silvan'da "Davud" adında Yahudi kenti kurmak istiyor" şeklinde konuştu.



Yahudi yerleşimcilerin, Filistinlilere ait evlere el koymaya çok sayıda polis eşliğinde geldiği kaydedildi.



Geçen yıllarda da Yahudi yerleşimciler Filistinlilere ait onlarca evi ele geçirerek İsrail bayrağı asmıştı.



Ateret Cohanim Yerleşimci Organizasyonu, Doğu Kudüs'te bulunan Eski Şehir, Silvan, Et-Tur ve Es-Suvvana bölgelerinde Filistinlilere ait evlere el konulması amacıyla faaliyet gösteriyor.

#Yahudi yerleşimciler
#Filistin
#Ateret Cohanim
#İsrail
il y a 9 ans