|

Yakıt tankerlerine roketli saldırı

Afganistan'daki ABD ve NATO güçlerine yakıt taşıyan 10 tankerlik konvoya Pakistan sınırları içerisinde roketli saldırı düzenlendi.

Cihan
00:00 - 21/05/2007 Pazartesi
Güncelleme: 15:36 - 21/05/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Yakıt tankerlerine roketli saldırı
Yakıt tankerlerine roketli saldırı

Afganistan'daki ABD ve NATO güçlerine yakıt taşıyan 10 tankerlik konvoya Pakistan sınırları içerisinde roketli saldırı düzenlendi. Tankerlere isabet eden iki roket, konvoyu yok etti. Özel NNI ajansı, Pakistan'ın kuzeybatısındaki sınır kasabası Torkhum civarında meydana gelen olay sonrası, infilak eden tankerlerdeki yangının halen devam ettiğini bildirdi. Saldırıda ölü veya yaralı olduğuna dair bilgi verilmedi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, olay yol kenarına parketmiş yakıt tankerlerinin sınırı geçmeye hazırlandıkları sırada gerçekleşti. Eyalet başkenti Peşaver'den gelen bomba imha uzmanları sınır civarında buldukları patlamamış iki roketi etkisiz hale getirdi. Yerel güvenlik güçleri, roketlerin bölgeye yakın küçük bir dağdan fırlatıldığını kaydederken, bazı yetkililer silahların uzaktan kumandalı olabileceğini kaydetti.

Afganistan'a giden yakıt tankerlerine karşı en son saldırı 3 hafta önce gerçekleşmiş, 8 tanker Pakistan'ın Landi Kotal bölgesinde yok edilmişti. Torkhum sınır kapısı, iki ülkenin arasındaki ticareti etkileyen önemli geçiş noktalarından birisi olarak gösteriliyor. Her gün kapıdan geçen onlarca kamyon ve tır, ABD ve NATO güçlerine petrol ve lojistik malzeme taşıyor. Pakistanlı şoförler Taliban tarafından koalisyon askerleri için yük taşıdıkları gerekçesiyle tehdit ediliyor.


17 yıl önce