|

Yeni lider Molla Mansur

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit, örgütün Lideri Molla Ömer'in ölümünü resmen teyit etti. Afgan Talibanı lideri Molla Ömer'in 2 yıl önce öldüğünün açıklanmasının ardından Molla Ahtar Mansur'un yeni lider olarak seçildiği iddia edildi.

Yeni Şafak
15:03 - 30/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 17:15 - 30/07/2015 Perşembe
AA

Taliban, örgütün lideri Molla Ömer'in ölümünü resmen teyit etti.



Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid, yaptığı yazılı açıklamada, Molla Ömer'in "bir süre önce" yakalandığı hastalık nedeniyle öldüğünü bildirdi. Mücahid, Molla Ömer'in hastalığının ne olduğu veya kesin ölüm tarihi ile ilgili bilgi vermedi.



Geçen 14 yılda ABD liderliğindeki NATO güçlerinin tüm takip ve baskılarına rağmen Molla Ömer'in "bir gün için bile Afganistan dışına çıkmadığını" iddia eden Mücahid, Molla Ömer'in Taliban'ı Afganistan içinden yönettiğini savundu.



Afganistan istihbarat teşkilatı, dün yaptığı açıklamada, Molla Ömer'in iki yıl önce Pakistan'ın Karaçi kentindeki bir hastanede "gizemli bir şekilde" öldüğünü duyurmuştu.



Afgan Talibanı lideri Molla Ömer'in 2 yıl önce öldüğünün açıklanmasının ardından Molla Ahtar Mansur'un yeni lider olarak seçildiği iddia edildi.



Pakistan'da bulunan ve adının açıklanmasını istemeyen Afgan Talibanı kaynakları, Afgan Taliban Şurası'nın dün akşam yaptığı toplantıda Molla Ahtar Mansur'u yeni liderleri olarak belirlediğini ifade etti.



Afganistan Devlet Başkanlığı, dün Taliban lideri Molla Ömer'in 2013 yılında Pakistan'da öldüğünü açıklamıştı.



Molla Ahtar Mansur'un örgütün ikinci adamı ve Kuetta Şurası'nın başkanı olduğu biliniyor.



#Afganistan Devlet Başkanlığı
#Molla Ahtar Mansur
#Taliban
9 yıl önce