|

Yerleşimci kadına Pulitzer 'tesellisi'

Filistin'in Batı Şeria kentine yasa dışı olarak yerleşen İsrailli kadının askerlere direnişini gösteren bu fotoğraf, 2007 Pulitzer ödülüne layık görüldü

New York
00:00 - 18/04/2007 Çarşamba
Güncelleme: 01:03 - 18/04/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Yerleşimci kadına Pulitzer 'tesellisi'
Yerleşimci kadına Pulitzer 'tesellisi'

2007 yılı Pulitzer ödüllerinin sahipleri açıklandı. Batı Şeria'daki yerleşim biriminden zorla tahliye edilen İsrailli bir kadını görüntüleyen Associated Press'ten Oded Balilty, özgün fotoğraf dalında ödüle layık görülürken “The Oregonian”, Oregon Dağları'ndaki kayıp aile haberiyle son dakika haber ödülünü aldı. Wall Street Journal, yatırımcılara yönelik hisse senetleri tercihleriyle ilgili skandala dair araştırmasıyla kamusal hizmet ödülünü aldı. Los Angeles Times'dan Kenneth R. Weiss, Usha Lee McFarling ve Rick Loomas, zarar gören okyanuslarla ilgili haberleriyle, bilgilendirici haber, The Miami Herald'dan Debbie Cenziper, yerel haber dallarında ödül aldılar.


21 KATEGORİ

Tarih dalında “Basın, İnsan Hakları Mücadelesi ve Bir Ulusun Uyanışı” ile Gene Roberts ve Hank Klibanoff, kurgu dalında “Yol” ile Cormac McCarthy ödüle layık görüldü. Amerika'da en büyük ve prestijli ödül kabul edilen Pulitzer Ödülü, 19. yüzyılda Joseph Pulitzer adlı bir gazeteci tarafından kuruldu. Ödüller 21 kategoride verilmekte olup bunların 20 tanesinin değeri 10000 dolar karşılığı nakit para ve bir sertifikadır.


İsrailli muhabir işgali anlattı

AP Photo'dan Odet Balilty'nin 1 Şubat 2006 yılında çektiği fotoğraf işgalin diğer yüzünü gösteriyor.



17 yıl önce