|

Yine camiye saldırı: 47 ölü 70 yaralı

Afganistan’da Taliban’ın kalesi olarak bilinen Kandahar’da Şiilere ait Fatımiyye Camii’ne intihar saldırısı düzenlendi. Kanlı eylemde 47 kişi hayatını kaybederken en az 70 kişi yaralandı. Geçen hafta da DEAŞ’ın Kunduz’da Şii camisini hedef alan saldırısında 46 kişi ölmüştü.

00:00 - 16/10/2021 Cumartesi
Güncelleme: 01:03 - 16/10/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
Kanlı eylemde 47 kişi hayatını kaybetti.
Kanlı eylemde 47 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan’da Taliban’ın kalesi olarak bilinen güneydeki Kandahar vilayetinde bulunan Şii topluluğuna ait Fatımiyye Camisi’ne iki intihar bombacısının düzenlediği saldırıda 47 kişi hayatını kaybederken en az 70 kişi de yaralandı. Caminin güvenlik sorumlusu Murtaza Zarifi, vilayet merkezinde bulunan en büyük camiye yönelik saldırının cuma namazı sırasında gerçekleştiğini belirtti.


Taliban’ın ilan ettiği geçici hükûmetin İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Kari Said Hosti ise olaya ilişkin yaptığı açıklamada, “İslam Emirliği’nin özel kuvvetleri, olayın niteliğini belirlemek ve failleri adalete teslim etmek için bölgeye intikal etti” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 500 kişinin olduğu belirtilen camiye yönelik kanlı saldırıyı henüz üstlenen olmadı. Geçen hafta da ülkenin kuzeyindeki Kunduz vilayetinde yine Şiilere ait bir camiye cuma namazı sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 46 kişi yaşamını yitirmiş, bu saldırıyı DEAŞ’ın Horasan kolu DEAŞ-K üstlenmişti.

Türkiye’den kınama

  • Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’daki saldırıyla ilgili taziye mesajı yayımladı. Yapılan yazılı açıklamada, “Kandahar’da bir camide cuma namazı esnasında gerçekleştirilen bombalı terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı büyük üzüntüyle öğrenilmiştir. Son dönemde özellikle camileri hedef alan insanlık dışı saldırıları şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyor, dost ve kardeş Afgan halkına en içten taziyelerimizi iletiyoruz” ifadelerine yer verildi.
#Afganistan
#Taliban
#Kandahar
#Şiil
#Fatımiyye Cami
3 yıl önce