|

YPG zulmüne tepki

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), terör örgütü YPG/PKK'nın Suriye'de Deyrizor ilinin doğusunda yerinden edilmiş sivillere transit geçiş izin vermediğini, bölgedeki sivillerin hareket özgürlüğünü kısıtladığını ve kimlik belgelerine el koyduğunu bildirdi.

Yeni Şafak
04:00 - 2/02/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:48 - 2/02/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
YPG'li terörist (Arşiv)
YPG'li terörist (Arşiv)

BMMYK Sözcüsü Andrej Mahecic, YPG/PKK ile DEAŞ'ın çatıştığı bölgede arada kalan binlerce sivilin güvenliğinden büyük endişe duyulduğunu vurguladı.

SİVİLLERE İNSANİ YARDIMA TAKOZ

İnsani yardım kuruluşlarının sivillerin hayatını kurtarmak için YPG/PKK'dan transit geçiş yolu açılmasını talep ettiğine dikkat çeken Mahecic, terör örgütünün son iki haftadır bu talebi yerine getirmediğinin altını çizdi. Mahecic, BMMYK olarak, SDG'nin sivillerin kimlik belgelerine sürekli el koymasından endişe duyduklarını vurgulayarak, terör örgütünün bölge içinde yerinden edilmiş sivillerle Haseke'deki kamplarda yaşayan sivillerin hareket özgürlüğünü engellediğini kaydetti.

  • Üniforma dayatması
  • Terör örgütü YPG/PKK, işgali altındaki Münbiç'teki okullarda, öğrencilere tek tip kıyafet uygulaması getirdi. Dayatılan formalardaki armaların, örgütü simgeleyen sözde flamaların renkleri ve sembolleri ile benzerliği dikkat çekti. Armalarda Arapça ve Kürtçe olarak, “Eğitim-Terbiye Komitesi” ifadesi yer alıyor. YPG/PKK, işgal ettiği alanlardaki okullarda üç yıldır öğrencilere etnik aidiyeti esas alan, militarist ve İslamiyet'e karşı önyargılı görüşler aşılıyor. Çocuklarını örgütten uzak tutmak isteyen velilerin yöneldiği özel okullar ise PKK tehditleriyle baskı altında tutuluyor.
#BMMYK
#YPG/PKK
#DEAŞ
#Andrej Mahecic
#Deyrizor
#Haseke
5 yıl önce