|

Yunan spikerden Türkiye itirafı: Eşit güçte olamayacağımız belli

Yunanistan yerel kanalı BlueSky Tv spikeri İoannis Theodoratos, Türkiye'nin "bölgesel süper güç" olma yolunda hızla ilerlediğini söyledi. Theodoratos, "Sadece güçlü olmayı değil aynı zamanda bölgesel süper güç olmayı istiyorlar. Peki ne yapacağız? Onları mı izleyeceğiz? Türkiye ile eşit güçte olamayacağımız belli." dedi.

16:50 - 18/01/2023 Çarşamba
Güncelleme: 17:39 - 18/01/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Yunanistan yerel kanalı BlueSky Tv spikeri İoannis Theodoratos, ülkesinin Türkiye ile aynı güçte olamayacağını söyledi.
Yunanistan yerel kanalı BlueSky Tv spikeri İoannis Theodoratos, ülkesinin Türkiye ile aynı güçte olamayacağını söyledi.

Yunanistan Doğu Akdeniz'de ve Ege Denizi'nde provokasyonlarını sürdürürken Yunanistan yerel kanalı BlueSky Tv spikerinden dikkat çeken açıklamalar geldi. Türkiye-Yunanistan ilişkileriyle ilgili konuşan İoannis Theodoratos ülkesini kızdıracak itiraflarda bulundu.

"TÜRKİYE'NİN SÜPER GÜÇ OLDUĞU GERÇEĞİNİ GÖRMEZDEN GELİYORUZ"

Theodoratos, Yunan kanalında şöyle konuştu:

"Türkiye’nin, bölgesel süper güç olduğu gerçeğini görmezden geliyoruz. Sadece güçlü olmayı değil aynı zamanda bölgesel süper güç olmayı istiyorlar. Bu nedenle balistik füzeler geliştiriyorlar. Bu nedenle uydu sistemleri var, silah sistemlerinin araştırılması ve geliştirilmesine yönelik büyük yatırımları var. Çünkü geniş bir coğrafi alana hakim olmak istiyorlar.

"SADECE ONLARI MI İZLEYECEĞİZ?"

Ulusal jeostratejisi aracılığıyla kendi jeopolitik parmak izlerini sürmek istiyorlar. Peki ne yapacağız? Sadece onları mı izleyeceğiz? Türkiye ile eşit güçte olamayacağımız belli."




#Yunanistan
#İoannis Theodoratos
#Doğu Akdeniz
1 yıl önce