|

Yunan Türkolog Obama hükümetinin kirli 'dişi kurt' planını anlattı: Erdoğan'ı ortadan kaldırıp Akşener'i getirmek istediler

Yunan Türkolog Profesör Dimitris Kiçikis'in Türkiye üzerinde oynanan oyunları anlattığı açıklamaları gündem oldu. Kiçikis, ABD eski Başkanı Obama'nın 2016'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı öldürmek istediğini ve yerine İYİ Parti Lideri Meral Akşener'i getirmek gibi kirli bir plan yaptığını söyledi. Erdoğan'ın büyük bir lider olduğunu ifade eden Kiçikis, "2016'da Amerikalılar onu öldürmeye çalıştı. Bunu İncirlik'te denediler. Obama hükümetinin onu bir 'dişi kurt' ile değiştirmeyi planladığını biliyorum." dedi.

16:42 - 5/02/2023 Pazar
Güncelleme: 17:13 - 5/02/2023 Pazar
Yeni Şafak
Yunan Türkolog Profesör Dimitris Kiçikis
Yunan Türkolog Profesör Dimitris Kiçikis

Yunan Türkolog Profesör Dimitris Kiçikis'in Türkiye üzerinde oynanan oyunları anlattığı açıklamaları ortaya çıktı. Kiçikis, ABD eski Başkanı Obama'nın 2016'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı öldürmek istediğini ve yerine İYİ Parti Lideri Meral Akşener'i getirme gibi kirli bir plan yaptığını söyledi.

"ERDOĞAN BÜYÜK BİR LİDER"

Dönemin ABD yönetiminin Akşener'e Amerikalıları desteklediği için sahip çıktığını söyleyen Kiçikis'in dikkat çeken açıklaması şu şekilde:

Bugün Erdoğan Bahçeli ve MHP ile ittifak yapıyor. Mesele o değil, mesele Batı'ya bağımlılık. Erdoğan hoşuna gitse de gitmese de büyük bir lider. Şu an özgürlüğüne kavuşmuş bir lider. Elbette her insan gibi devrilebilir, öldürülebilir. Ama Türkiye'yi Batı'dan tarafsızlıkla kurtardı. Diğer deyişle Arapların lideri Nasır'ın uyguladığı tarafsızlık politikasını uygulayarak başarılı oldu. Nasır başaramadı.

OBAMA HÜKÜMETİNİN 'DİŞİ KURT' PLANI

Belki Erdoğan da başarısız olur. Batılılara karşı çıkmak kolay değil. Ama şu ana kadar hayatta kaldı. 2016'da Amerikalılar onu öldürmeye çalıştı ve bunu İncirlik'te denediler. O zamanlar Türkiye'deydim ve biliyordum. Obama hükümetinin onu bir 'dişi kurt' ile değiştirmeyi planladığını biliyorum. Kim bu kişi? İYİ Parti'yi kuran kişi. Meral Akşener.
Neden ona sahip çıktıklarını biliyor musun? Sana açıkça söyleyeceğim. Amerikalıları desteklediği için. MHP'li ama onları destekliyor. Erdoğan ise tam tersi davranıyor. İnanılmaz biri. Ölebilir özellikle şimdi. Biden ile öldürülebilir. Trump ile daha iyi şansı olabilirdi. Biden Obama'nın devamıdır.


#Yunanistan
#Meral Akşener
#Dimitris Kiçikis
#Obama
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
1 yıl önce