|

Yunanistan ve Güney Kıbrıs Oruç Reis'in Doğu Akdeniz'e inmesiyle tutuştu: Fransız savaş uçakları Akdeniz semalarında görüldü

Doğu Akdeniz'de Oruç Reis'in faaliyete geçmesinin hemen akabinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile Yunanistan paniğe kapıldı. İki Fransız savaş uçağı Rum Kesimi'ndeki Andreas Papandreou hava üssüne indi. İki uçak dün akşam ise Akdeniz semalarında uçuş yaptı. Rum Milli Muhafız Ordusu da İsrail'e ait 4 savaş helikopteri ortak tatbikat gerçekleştirdi. Fransız savaş uçakları Rumların iddia ettiği 'Münhasır Ekonomik Bölgesi' üzerinde uçuş gerçekleştirdikten sonra üsse geri döndü.

12:36 - 12/08/2020 Çarşamba
Güncelleme: 12:52 - 12/08/2020 Çarşamba
DHA
Oruç Reis, Sismik kablo Akdeniz'e indi.
Oruç Reis, Sismik kablo Akdeniz'e indi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ile yapılan askeri anlaşmanın ardından Rum Kesimi'ndeki Andreas Papandreou hava üssüne inen iki Fransız savaş uçağı dün akşamüzeri Akdeniz'de uçuş gerçekleştirdi.

  • 'Rafale' tipi iki savaş uçağına, Fransa Hava Kuvvetleri'ne ait bir nakliye uçağı da eşlik etti. Fransız savaş uçaklarının gerektiği zaman Güney Kıbrıs'a konuşlanacağı ve bölgedeki Fransız gemilere destek sağlayacağı belirtildi. Fransız savaş uçaklarının bugün Güney Kıbrıs'tan ayrılacağı ifade edildi.

İSRAİL DE GÜNEY KIBRIS'TA

Fransız savaş uçaklarının bölgede uçuş gerçekleştirdiği bir dönemde; İsrail'e ait 4 savaş helikopteri de Güney Kıbrıs'a geldi. Güney Kıbrıs'ta Rum Ordusu ile tatbikatlar yapan helikopterler, akşamüzeri ülkeden ayrıldı.

#Doğu Akdeniz
#Yunanistan
#Oruç Reis
#Güney Kıbrıs
#İsrail
4 yıl önce