|

Yunanistan'da şiddetli yağışlar can aldı: 1 ölü

Aa
00:00 - 5/02/2012 Pazar
Güncelleme: 18:21 - 5/02/2012 Pazar
Yeni Şafak
Yunanistan'da şiddetli yağışlar can aldı: 1 ölü
Yunanistan'da şiddetli yağışlar can aldı: 1 ölü

Yunanistan'da dünden itibaren etkili olan şiddetli yağışlar ülkenin büyük bölümünde yaşamı felce uğratırken, Mora Yarımadası'nda yaşlı bir kadın sel suları altında kalan evinde boğularak öldü.

Yunan medyası, bölgede etkili olan dolu ile karışık sağanak yağışlar nedeniyle binlerce dönümlük arazinin sular altında kaldığı Mora'nın İlias bölgesinde acil durum ilan edildiğini duyurdu.

Haberlerde, sel suları nedeniyle evlerinde mahsur kalan çok sayıda vatandaşın itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldığı, kurtarma çalışmalarına bazı yerlerde Super Puma helikopterinin de katıldığı bildirildi.

Bölgedeki akarsuların taşması sonucu çok sayıda ev ve işyerlerini sel sularının bastığı İlias ilinde Bölge Polis Müdürlüğünü sel bastığı, alt katları sular altında kalan Vilayet Hastanesi'ndeki hastaların ise sandallarla tahliye edilerek çevredeki hastanelere sevk edildiği belirtildi.

Pirgos kentinde de, sel suları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşların, şiddetli yağışların sürmesine rağmen yağmalama tehlikesine karşı evlerinin önünde beklediği belirtildi.

12 yıl önce