|

Yunanistan'da şiddetli yağışta Massapitu nehri taştı: 2 kişi hayatını kaybetti 8 aylık bebek kayıp

Yunanistan’ın Eğriboz Yarımadası’nda etkili olan şiddetli yağış nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti. 8 aylık bir bebeğin de kaybolduğu bildirildi. Şiddetli yağış sonucu Massapitu nehrinin taşmasıyla Psahna, Politika ve Lefkanti bölgelerinde çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı.

12:45 - 9/08/2020 Pazar
Güncelleme: 12:55 - 9/08/2020 Pazar
AA
Fotoğraf: Reuters (Arşiv)
Fotoğraf: Reuters (Arşiv)

Yunanistan’ın Eğriboz Yarımadası’nda (Eyvia) sabah erken saatlerde başlayan şiddetli yağış sonucu Massapitu nehrinin taşmasıyla Psahna, Politika ve Lefkanti bölgelerinde çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Bölgeye sevk edilen kurtarma ekipleri, e
tkili olan şiddetli yağış nedeniyle
Politika’da evlerinde mahsur kalan 86 yaşındaki bir erkek ile 85 yaşındaki bir kadının cesedine ulaşırken, 8 aylık bir bebeğin ise kaybolduğu bildirildi.

Çok sayıda kişinin evlerinde mahsur kaldı

Eğriboz’un güneyindeki yerleşim birimlerinde de çok sayıda kişinin evlerinde mahsur kaldığı, yolların kapandığı, ev, otomobil ve iş yerlerinin zarar gördüğü belirtildi.

Şiddetli yağışların etkili olmaya devam ettiği bölgede kurtarma çalışmalarında itfaiye ve sahil güvenlik birimlerinin de yer aldığı aktarılarak kara ve denizden ulaşımın mümkün olmadığı Burci ve Lefkanti’de evlerinin çatısına çıkan kişilerin helikopter ile kurtarılmaya çalışıldığı kaydedildi.

Halka kendilerini koruma uyarısı yapıldı

Yunan Sivil Koruma Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, bölgede kötü hava koşullarının devam edeceği ifade edilerek, halka kendilerini korumak için önlem almaları uyarısında bulunuldu.


#Eğriboz
#YUNANİSTAN
#Şiddetli yağmur
4 yıl önce