|

Yunanistan'ı kızdırdı

Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves'in The Times gazetesi ile yaptığı röportajda Yunanistan'ın "Rusya tarafından kullanıldığını" söylemesinin ardından Atina'daki Estonya Büyükelçisi Margus Rava, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Yeni Şafak
16:48 - 9/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 13:50 - 9/04/2015 Perşembe
AA

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, büyükelçiye Ilves'in gazetede yer alan "saçma ve saldırgan" beyanıyla ilgili diplomatik uyarı verildiği belirtildi.



Açıklamada, "Bu tür tanımlamalar Avrupa'nın siyasi kültürü, Yunanistan ve Estonya gibi müttefik ülkeler arasındaki ilişkilerle bağdaşmaz" denildi.



Ilves'in röportajda, Yunanistan, İtalya, Macaristan ve Güney Kıbrıs Rum yönetimini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "faydalı aptalları" olmak ve AB'deki birliği yok etmekle suçladığı iddia edilmişti.



Estonya Cumhurbaşkanı Ilves ise iddiaları reddetti. Ilves, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, röportajı yapan muhabirin "sözlerini yanlış aktardığını" savundu.



Estonya Cumhurbaşkanlığı'ndan konuyla ilgili olarak yapılan resmi açıklamada da Ilves'in röportajda Yunanistan'a yönelik saldırgan sözler kullanmadığı bildirildi.



Röportajda adı geçen ülkelerin büyükelçiliklerine konuyla ilişkin bilgi gönderildiği kaydedildi.



#estonya
#estonya yunanistan kriz
#estonya cumhurbaşkanıToomas Hendrik Ilves'
9 yıl önce