|

Yüzbinler ölümü bekliyor

Katliamlardan kaçan yüzbinlerce Müslüman komşu ülkelere sığınırken, Kosova'nın içinde 250 bin kişi Çetnikler'in kontrolündeki bölgelerde rehin kaldı.

Yeni Şafak
00:00 - 5/04/1999 Pazartesi
Güncelleme: 10:05 - 12/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Brüksel- Miloseviç'in NATO saldırılarına misilleme olarak başlattığı etnik soykırım ve büyük sürgün tüm acımasızlığıyla devam ederken, inanılması zor sahnelere şahit olunuyor. NATO Sözcüsü Jamie Shea, katliamlardan kaçan yüzbinlerce Kosovalı Müslüman komşu ülkelere sığınırken, 250 binden fazla Kosovalı Müslüman'ın evlerinden sürüldüğünü ve Sırp milislerin kontrolündeki bölgelerde mahsur kaldığını açıkladı. CNN televizyonuna açıklama yapan NATO sözcüsü Shea, "Kosova'nın içinde 250 bini aşkın insan mahsur kaldı. Hiçbir şeyi olmayan bu insanlar dağlık bölgelerdeki ormanların arasında hayatta kalmaya çalıyor" dedi. Sırplar'a ait bölgeden çıkamayan Kosovalı Arnavutlar aç ve susuz bir şekilde ormanlık ve dağlık bölgelerde saklanmaya çalışıyorlar. Dış dünyadan hiçbir şekilde yardım ulaştırılamayan ve yeterli bilgi alınamayan Kosova'daki katliam ve sürgünler bütün dünyada endişe yaratıyor. Katliamlarıyla meşhur Çetniklerin muhasarası altında bulunan yüzbinlerce kişinin Makedonya ve Arnavutluk'a akın eden mültecilerin de kötü hava şartları, açlık ve salgın hastalıklar sebebiyle çok zor anlar yaşadıkları bildirildi.

"Çok büyük katliamlar yapılıyor"

Pazar günü kuruluşunun 50. yıldönümünü kutlayacak olan NATO'nun kararlı bir ruh haline sahip olduğunu ifade eden Shea, müttefiklerin Kosovalı mültecilere dışarıdan yardım ulaştırmak, katliamların önünü kesmek ve mümkün olan en kısa sürede NATO birliklerini Kosova içine göndermek konusunda görüş birliğine vardıklarını haber verdi. "Bölgede büyük katliamların işlendiği son derece açık" diyen Shea, son katlilamları belgeyen video görüntülerinin doğruluğundan emin olmak için NATO'nun olayı soruşturacağını kaydetti. NATO'nun Belgrad yönetimine yönelik taleplerini sertleştirdiğini bildiren Shea, "NATO, hava harekatı ile Yugoslav birliklerini Kosova'dan çıkarmak ve NATO'nun güvencesiyle Kosovalı Arnavutlar'ı topraklarına geri dönmesi sağlamak için son derece kararlıdır" dedi. Yugoslav birliklerinin geri çekilmesinin sağlanmasının ardından Kosova'da insanların yalnızlığa terkedilemiyeceğini söyleyen Shea, "Miloseviç bilmeli ve kabul etmeli ki, Kosova'dan çekilmesinden sonra NATO birlikleri bölgeye girerek güvenliği ve istikrarı sağlayacak" dedi. ------- ARA BASLIK ------------------



------- Geri OKU ------------------




 


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
25 yıl önce