|

‘Yüzyılın Anlaşması’na kırmızı kart

Filistin topraklarındaki İsrail işgalini kalıcılaştıracak ve meşrulaştıracak “Yüzyılın Anlaşması” projesi Ramallah’ta protesto edildi. Protestocular, ABD Başkanı Donald Trump’ın projesine destek veren Suudi Arabistan, BAE ve Mısır’a da tepki gösterdi. Son dönemde söz konusu ülkeler ile İsrail arasında artan siyasi, diplomatik ve ekonomik trafik dikkat çekiyor.

Yeni Şafak
04:00 - 14/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 04:06 - 14/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Filistin’de Suud, BAE, Mısır destekli projeye protesto gösterisi düzenlendi.
Filistin’de Suud, BAE, Mısır destekli projeye protesto gösterisi düzenlendi.

Filistinliler, işgal altındaki Batı Şeria’da “Yüzyılın Anlaşması” projesini protesto etti. Gösteri Demokratik Filistin Topluluğu’nun çağrısı üzerine Ramallah’ta düzenlendi. İsrail’in HaYom gazetesi, “Suudi Arabistan, BAE, Mısır ve Ürdün liderlerinin, ABD Başkanı Trump’ın damadı ve danışmanı Kushner’e Yüzyılın Anlaşması planına destek verdiklerini açıkladıklarını” duyurmuştu.

HAMAS VE FETİH’E ÇAĞRI

Yüzyılın Anlaşması projesini kınayan göstericiler, Hamas ve Fetih hareketlerine Filistin iç bölünmüşlüğünü bitirme çağrısı yaptı. Filistin Halk Partisi Siyasi Büro Üyesi Halid Mansur yaptığı açıklamada, Filistinli gruplara birleşme çağrısında bulunarak, “
Filistin halkı, Filistin milli projesini hedef alan Yüzyılın Anlaşması’nı ret konusunda yek vücuttur
” dedi.

SİNA’YA SÜRME PLANI

ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda öne sürdüğü, Suudi Arabistan, BAE ve Mısır’ın da destek verdiği belirtilen “Yüzyılın Anlaşması” planının, Filistin devletini kurmak için Sina topraklarının bir bölümünün alınmasını ya da planın Kudüs’ün tamamının İsrail’e bırakılması gibi Filistinlilerin aleyhine olan maddeler içerdiği belirtiliyor.

#İsrail
#​Filistin
#Ramallah
#Suudi Arabistan
#BAE
#Donald Trump
5 yıl önce