|

Zanlı paspasın altından çıktı!

Alman polisi, Berlin saldırısında kullanılan TIR’da paspasın altından kimliği çıkan Tunuslu Anis Amri’nin peşine düştü. Amri’nin 7 ay boyunca istihbarat takibi altında olduğu ve bir gizli polisten silah almaya çalıştığı ortaya çıktı. Federal Savcılık ise zanlının başına 100 bin euro ödül koydu. Amri’nin 2011’de gittiği İtalya’da 4 yıl cezaevinde kaldığı da öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/12/2016 Cuma
Güncelleme: 03:11 - 23/12/2016 Cuma
Yeni Şafak

Berlin'de Pazartesi günü düzenlenen saldırıda kullanılan TIR'ın şoför mahallindeki paspasın altında Tunuslu Anis Amri'ye ait olduğu iddia edilen ve geçici ikamet izni bulunan bir kimlik bulundu. Berlin saldırısının zanlısı olarak gözaltına alınan Pakistanlının serbest bırakılmasından sonra polis bu kez paspasın altından kinliği çıkan 24 yaşındaki Tunuslu Anis Amri adlı zanlının peşinde. Federal Savcılık, Anis Amri'nin yakalanmasına yardımcı olacak bilgiyi verene 100 bin euro ödül verileceğini duyurdu.





İSTİHBARAT TAKİP EDİYORDU


Saldırıyla bağlantılıları ortaya çıkarmak amacıyla Kuzey-Ren Vestfalya'ın Emmerich kentinde bir sığınmacı yurdu ve Dortmund'da bir ev, Berlin'de de üç evin arandığı kaydedildi. Anis Amri'nin silah satın almak için soygun yapmayı planladığı yönündeki bilgi üzerine Alman güvenlik birimlerinin talimatıyla Mart-Eylül aylarında izlendiği bildirildi. Amri'nin istihbarat servisleri tarafından izlenmesine karşın, saldırıyı nasıl başardığı bilinmiyor.





TUNUS: VATANDAŞIM DEĞİL!


Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti İçişleri Bakanı Ralf Jaeger, Amri'nin Temmuz 2015'te Almanya'ya girdiğini, kısa bir süre Baden-Württemberg'in Freiburg kentinde kaldığını bildirdi. Amri'nin iltica talebinin Haziran ayında reddedildiğini ifade etti. Jaeger, kimlik belgelerine sahip olmadığı gerekçesiyle Amri'nin sınır dışı edilemediğini kaydetti. Jaeger, Tunus'un uzun süre bu kişinin kendi vatandaşı olduğunu reddettiğini belirtti. Amri'nin ayrıca adam yaralamaktan sabıkasının bulunduğu kaydedildi.





İTALYA'DA HAPİS YATTI


Zanlının bağlantılarını ve Almanya'ya nasıl geldiğini ortaya çıkarmak için de kapsamlı bir soruşturma yürütülüyor. İtalyan basınına yansıyan haberlere göre Amri Temmuz 2015'te Almanya'ya gelmeden önce 4 yıl İtalya'da yaşadı. İtalya'ya 2011 yılında gelen Amri'nin bir okulu kundaklamak suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtiliyor.



#Anis Amri
#Berlin saldırısı
7 yıl önce