|

Zapatero'dan Türkiye'ye tam destek

İspanya'da yayınlanan El Pais gazetesi “Zapatero, Türkiye'nin AB'ye katılımına tereddütsüz destekledi” diye yazdı.

Anka
00:00 - 15/01/2008 Salı
Güncelleme: 10:52 - 15/01/2008 Salı
Yeni Şafak
Zapatero'dan Türkiye'ye tam destek
Zapatero'dan Türkiye'ye tam destek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'un Madrid'deki açıklamaları ve İspanyol muhatabı Jose Luis Rodriguez Zapatero ile görüşmeleri, İspanyol basınında yankı buldu. El Pais gazetesi “Zapatero, Türkiye'nin AB'ye katılımına tereddütsüz destekledi” diye yazdı.

İspanya'nın en büyük gazetesi El Pais, Zapatero'nun Türkiye'nin AB üyeliğine verdiği desteğe vurgu yaptığı haberinde “Fransa ve Almanya'nın kuşkularına karşın Zapatero Türkiye'nin AB üyeliğine destek verdi” dedi.

Zapatero ile Erdoğan arasındaki uyumun en büyük yansımasının “Medeniyetler İttifakı” olduğu yorumunu yapan gazete, “Medeniyetler İttifakı Forumu”na birçok ülkenin yüksek düzeyde katılmasına karşın ABD'nin sadece büyükelçi düzeyinde temsil edilmesine dikkat çekti.

ABD'NİN TUTUMU

Diğer büyük İspanyol gazetesi El Mundo ise, “Medeniyetler İttifakı”na 78 ülkenin siyasi destek verirken şimdiye kadar sadece 11 ülkenin finansman sağladığına dikkat çekti.

Gazete, Bush Yönetiminin tutumuna ilişkin olarak da “Washington ilgisini ifade etti ancak şimdiye kadar projeye katkısı, İttifak'ın sunacağı bazı somut projeleri finanse etme isteğini dile getirmekle sınırlı kaldı” diye yazdı.


16 yıl önce