|

'Zeytin Dalı'nın kritik noktaları 'statik harita'da

TSK'nın Afrin'i terör unsurlarından temizlemek için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı, üçüncü gününde. Operasyonda kritik öneme sahip bazı noktaları statik haritada derledik.

Yeni Şafak
10:57 - 22/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:44 - 22/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Afrin'deki terör unsurlarını temizlemek için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda kritik öneme sahip noktaları 'statik harita'da işaretledik.
Afrin'deki terör unsurlarını temizlemek için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda kritik öneme sahip noktaları 'statik harita'da işaretledik.

Türkiye, 20 Ocak Cumartesi günü güneyindeki terör tehdidini bertaraf ederek sınırının güvenliğini sağlamak için 'Zeytin Dalı Harekatı'nı başlattı. Afrin'i terör unsurlarından temizlemeyi hedefleyen bu operasyonda, bazı noktalar kritik öneme sahip.

Tanklar Kilis ve Hatay'dan ilerledi

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının gün içerisinde önceden belirlenen terör hedeflerine yönelik top atışlarının ardından Suriye'nin değişik bölgelerinden sevk edilen ÖSO mensupları, zırhlı araçlarıyla Kilis-Hatay hudut hattında ilerleyerek bazı noktalardan Afrin tarafına geçiş yaptı.

Afrin'deki terör unsurlarını temizlemek için başlatılan 'Zeytin Dalı Harekâtı'nda kritik öneme sahip noktaları 'statik harita'da işaretledik:

En kritik nokta: Minniğ Askeri Havaalanı

Türk savaş uçakları, harekatın ilk saatlerinde terör örgütü PKK/PYD'nin en kritik noktalarından biri olan işgal altındaki Minniğ askeri havaalanını vurdu.

Kara harekatı Gülbaba'dan başladı

Başbakan Binali Yıldırım, operasyonun ikinci gününde, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin son dakika açıklamalarda bulundu. Yıldırım, hava harekatının ardından kara operasyonun da başladığını şu sözlerle duyurdu: "11.05'te Gülbaba mevkiinden kara harekatı da başladı."

Münbiç'e de operasyon başladı

Suriye Geçici Hükümeti, terör örgütü PKK/PYD'nin kontrolündeki Münbiç'e yönelik askeri harekatın başladığını açıkladı.

Hedef: Afrin

Türkiye, Afrin'deki ABD destekli PYD/PKK unsurlarını temizlemek ve bölgeyi terörden arındırmak istiyor. Sınırının PYD/PKK kontrolünde olması, Türkiye açısından büyük bir tehdit. Bu sebeple harekete geçen Türk ordusu, sahada ÖSO ile birlikte Afrin yönünde ilerleyişini sürdürüyor.

#Zeytin Dalı Harekatı
#Afrin
6 yıl önce