|

Alfred Üniversitesi ÖSS şartı aramıyor

İstanbul'da iki kampüsle şube açan New York Alfred Üniversitesi bu yıl hazırlık sınıfına alacağı öğrenciler için ÖSS şartı aramıyor.

Zeynep Çiftçi
00:00 - 26/08/2007 Pazar
Güncelleme: 01:08 - 26/08/2007 Pazar
Yeni Şafak
Alfred Üniversitesi ÖSS şartı aramıyor
Alfred Üniversitesi ÖSS şartı aramıyor

15 Ekim'de ders başı yapacak olan Alfred Üniversitesi'nde bir yıllık eğitim ücreti 3 bin 500 dolar olarak belirlendi. Eğer öğrenci 2 yıl sonunda yatay geçişle Amerika'da eğitim görmek isterse eğitim bedeli 10 bin doları buluyor. Bakırköy ve Başakşehir'deki iki kampüste eğitim verecek olan üniversite, ilk öğrencilerini önümüzdeki günlerde almaya başlayacak. İlk etapta işletme, finans, muhasebe, pazarlama, psikoloji, sosyoloji ve medya iletişim alanlarında eğitim verecek olan üniversitede, öğrenciler istedikleri aşamada eğitimlerine ABD'de de devam edebilecek.

New York Alfred Üniversitesi'nin yurtdışı kampuslaşma çalışmalarının ilk ayağı Türkiye oldu. Bu durumun nedenini üniversitenin İstanbul Kampüs Başkanı Orkun Hasekioğlu Türkiye ekonomisindeki iyileşme, genç nüfus ve Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyelik süreci maddeleriyle açıklıyor. Hasekioğlu üniversitenin başka ülkelerde de kampüs kurma planları olduğunu söylüyor.

Üniversitenin asıl kampusünün New York'ta olduğunu ve öğrencilerin istedikleri aşamada, eğitimlerine Amerika'da da devam edebileceklerini belirten Hasekioğlu, İstanbul kampusünda verilecek tüm eğitimin Amerika müfredatına uygun olacağını ve Amerika merkezli olarak denetleneceğini ifade etti.

Orkun Hasekioğlu ayrıca, üniversitenin, eğitim dilinin İngilizce ağırlıklı olması nedeniyle akademisyen kadrosunun büyük kısmının doktoralarını Amerika ve İngiltere'den almış Türk ve yabancı profesörlerden oluşacağını da belirtti.

17 yıl önce