|

Başarılı öğrenciye Üsküp'ten burs var

Üsküp'te eğitim hayatına başlayan Balkan Üniversitesi'nin Rektörü Prof, Hüner Şencan, İngilizce eğitim veren üniversitelerinde başarılı Türk öğrencilerine yüzde 75'e varan burs imkanı sağladıklarını söyledi.

Oktay Mehmet
00:00 - 4/08/2010 Çarşamba
Güncelleme: 00:55 - 4/08/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Başarılı öğrenciye Üsküp'ten burs var
Başarılı öğrenciye Üsküp'ten burs var

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bundan dört yıl önce kurulan Uluslararası Balkan Üniversitesi, kapılarını Türkiye'den gelecek başarılı öğrencilere ardına kadar araladı. Öğrenci kadrosu Türkiye'den ve Balkan ülkelerden gelen öğrencilerden oluşan Uluslararası Balkan Üniversitesi'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İletişim Fakültesi ve Teknik Fakültesi'nin de aralarında bulunduğu 5 fakülte ve yedi bölümden oluşuyor. Üniversite ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüner Şencan, üniversitelerinin eğitim süresi dört yıl, eğitim dilinin de İngilizce olduğunu söyledi.

TEMELİNİ SULTAN REŞAT ATMIŞ

Uluslar arası Balkan Üniversitesi bu yıl ilk mezunlarını verecek. Balkan Üniversitesi'nin 4. yılında güzel bir tesadüfle karşılaştıklarını belirten Prof. Şencan şunları söyledi: “1911 yılında Sultan Reşat Kosova'ya gidiyor. Buradan Üsküp'e de uğrayan Reşat burada ilk üniversitenin temellerini atıyor. 1912'de Balkan Savaşı çıkıyor ve üniversite girişimi yarıda kalıyor. Sultan Reşatır üniversitenin temellerini attıktan 100 yıl sonra Balkan Üniversitesi ilk mezunlarını verecek. Şu anda üniversitenin 227 öğrencisi var. Bu yıl ise 80 öğrenci almayı hedefliyor'

GENİŞ BURS İMKANI

Türkiye'den gelecek başarılı öğrencileri kadrolarına katmak istediklerini belirten Şencan, 'Üniversitemizde eğim ücretleri Türkiye ile karşılaştırıldığında çok cazip. Mühendislik Bölümü 4 bin 500 auro, Sosyal Bilimler 4 bin auro. Öğrencilerimize geniş burs imkanı sağlıyoruz. Üniversite sınavlarından 300-350 puan alan öğrencilerimize yüzde 25, 350-375 arasında puan alanlara da yüzde 75 burs imkanı sağlıyoruz” dedi.


YÖK DENKLİK VERİYOR

Uluslar arası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüner Şencan, üniversitenin 5 bölümüne YÖK'ten akreditasyon alarak mezun olan öğrencilerin Türkiye'de çalışma engelini ortadan kaldırdıklarını söyledi. Halkla İlişkiler ve Amerikan Dili ve Edebiyatı bölümlerini YÖK'ten akredite etmek için çalıştıklarını ifade ede Şencan, Balkan Üniversitesi'nde okumanın bir ayrıcalık olduğunu söyledi. Uluslar arası Balkan Üniversitesi ile ilgili detaylı bilgi 'www.ibu.edu.mk' sitesinden alabilirler.


14 yıl önce