|

Ders kitapları hazır

Milli Eğitim Bakanlığı, 16 milyon 212 bin 960 öğrenciye 199 milyon 198 bin 960 ders kitabını ücretsiz dağıtacak.

Aa
00:00 - 14/09/2013 Cumartesi
Güncelleme: 11:59 - 14/09/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Ders kitapları hazır
Ders kitapları hazır

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu eğtim-öğretim yılında da ilköğretim, ortaöğretim, açıköğretim, görme engelli ortaöğretim ile görme, zihinsel işitsel engelli ilköğretimdeki 16 milyon 212 bin 960 öğrenciye, 199 milyon 198 bin 960 ders kitabını ücretsiz dağıtacak.

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürü Yusuf Esener, AA muhabirine, 2013-2014 eğitim öğretim yılı ders kitaplarının hazırlandığını, 16 Eylül Pazartesi günü poşetlerde okul sıralarının üstünde hazır olacağını söyledi.

Ücretsiz ders kitaplarının tutarı KDV hariç 314 milyon 493 bin 990 TL olarak belirlendi

Ders kitapları okulların açılacağı 16 Eylül'de sıraların üzerinde, Başbakan Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Avcı'nın mesajlarıyla hazır olacak.

Okul hayatı sizler için bir hazine

Poşetler içinde dağıtılacak ders kitaplarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da mesajları yer alacak.

Başbakan Erdoğan, mesajında öğrencilerin eğitim hayatları boyunca elde edecegˆi bilgi ve becerilerin onların kişiliğini gelis¸tireceğini, hayatlarına yo¨n vereceğini ufuklarını açacağını ifade etti.

Öğrencilere ''Bu bakımdan, okul hayatının, siz degˆerli genc¸lerimiz, o¨gˆrencilerimiz ic¸in hazine niteligˆinde oldugˆunu o¨zellikle hatırlatmak istiyorum'' diye seslenen Erdoğan, ic¸inde bulunulan çağın bilgi çağı olduğunu vurguladı.

Ülke bütçesinin en önemli bölümünün eğitime ayrıldığını hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

''Egˆitimde fırsat es¸itligˆi ve kaliteyi sagˆlamak u¨zere bas¸lattıgˆımız egˆitim seferberligˆini; derslik yapımı, o¨gˆretmen atamaları, u¨cretsiz kitap uygulaması, s¸artlı nakit transferi, tas¸ımalı egˆitim, pansiyon ve burs hizmetleri, 12 yıllık zorunlu egˆitim uygulaması, her okulumuza bilis¸im teknolojisi sınıfları, internet eris¸imi gibi sayısız hizmet modeliyle gu¨n be gu¨n arttırarak su¨rdu¨rmekteyiz.''

Bunun son adımlarından birinin de FATI·H Projesi olduğunu belirten Erdoğan, ''En gelis¸mis¸ bilgi teknolojileriyle, bilgisayarlarla egˆitim ve o¨gˆretime imkan sagˆlayan FATI·H Projesi, inanıyorum ki genc¸ligˆimize, du¨nya o¨lc¸egˆinde o¨nemli ayrıcalıklar kazandıracaktır'' ifadesini kullandı.

Sizler Türkiye'nin çocuklarısınız

Gençlerin, c¸agˆın gerektirdigˆi beceriler kadar milli ve manevi degˆerleri, insanlıgˆın gelecegˆini s¸ekillendirecek olan sevgi, saygı, hos¸go¨ru¨, yardımlas¸ma, sorumluluk sahibi olma gibi güzel davranışları da kazamasının en büyük arzuları olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Sizlerin, en iyi egˆitim altyapısıyla, en genis¸ imkanlarla, donanımlı ve birikimli genc¸ler olmanız ic¸in c¸alıs¸ırken, milli ve manevi degˆerlerine bagˆlı, u¨lkesini ve milletini seven, onun degˆerlerini o¨zu¨mseyen, demokrasiyi ic¸selles¸tirmis¸, insan hak ve o¨zgu¨rlu¨klerine saygılı, birbirinin hak ve hukukunu go¨zeten bireyler olmanız ic¸in gayret go¨steriyoruz.

S¸unu bilmenizi isterim ki sizler, bu¨yu¨k bir u¨lkenin, Tu¨rkiye'nin c¸ocuklarısınız. Sizler, zengin bir tarih ve ku¨ltu¨r birikimine sahip, medeniyetler ins¸a etmis¸, medeniyet tasavvuru olan bir milletin evlatlarısınız. O¨zgu¨ven ic¸inde, gu¨cu¨nu¨zu¨ ecdadınızdan alarak, aydınlık istikbali hic¸ kus¸kusuz sizler ins¸a edecekseniz.'' dedi.


11 yıl önce