|

Eğitim dünyasında loft mimari dönemi başlıyor

Anabilim Eğitim Kurumları, Çekmeköy - Sancaktepe Kampüsü''nde eğitim sektörünü ilk loft mimarili okul ile tanıştırıyor. Anabilim Eğitim Kurumları, Çekmeköy - Sancaktepe Kampüsü''nde yeni bir okul konseptine imza atıyor.

İha
00:00 - 29/04/2014 Salı
Güncelleme: 13:27 - 29/04/2014 Salı
Yeni Şafak
Eğitim dünyasında loft mimari dönemi başlıyor
Eğitim dünyasında loft mimari dönemi başlıyor

Loft mimari tarzında projelendirilen yeni kampüs, geniş ve ferah eğitim alanlarıyla, öğrencilerin ve çalışanların klasik mekân algısını değiştirmeyi hedefliyor. İlk kez Amerika''da ortaya çıkan ve fonksiyonunu yitirmiş imalathanelerin, fabrikaların, depoların yeni bir mimari form verilerek yeniden yorumlanması olarak tanımlanan loft mimari yaklaşım, Anabilim''in yeni kampüs binasının projelendirilmesinde kullanıldı. Eski bir kompresör fabrikasından dönüştürülen okul binası, beş dönüm açık alan üzerine 11 bin metrekarelik kapalı alanda ve 1000 öğrenci kapasiteli olarak inşa edildi.

Kampüs binasında loft mimari tarzının uygulanması fikrinin sahibi Anabilim Eğitim Kurumları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kılıç şunları söyledi: ''Eğitimde alternatif mekânların insanların üzerinde ne kadar olumlu etkileri olduğunu yıllar içinde deneyimle fırsatı bulduk. Kampüslerimizde hem fiziki imkânlara hem de ''akıllı okul'' konseptini uygulayarak teknolojiye yatırım yapıyoruz. Yeni okulumuzda insan psikolojisini olumlu etkileme konusundaki hassasiyetimizi bir adım öteye taşıyoruz. Mekânın ruhuna sadık kalarak var olan dokuyu mümkün olduğunca koruyan bu mimari anlayışın özellikle öğrencinin öğrenme hayatına çok olumlu katkılar yapacağına ve eğitim sektöründe yeni bir konsept oluşturacağına inanıyorum.''

Santral Mimarlık Bürosu''ndan Mimar Ertunç Vatanperver''in üstlendiği projenin inşaatı Kılıçlar Group tarafından gerçekleştiriliyor. Spor ve eğitim konseptli iki ayrı bina olarak inşa edilen kampüste; kapalı spor salonu, yarı olimpik yüzme havuzu, basketbol sahası, çok amaçlı stüdyo, müzik salonları, fen ve bilgisayar laboratuvarları, kütüphane, kafe ve yemekhane ile birlikte ileri teknolojili bir konferans salonu bulunuyor.

10 yıl önce