|

"Hukuk Yarışması"nda Türkiye'yi onlar temsil edecek

Uluslararası Hukuk Öğrencileri Birliği (ILSA) tarafından bu yıl 54'üncüsü düzenlenen Philip C. Jessup Uluslararası Hukuk Yarışması'nda Türkiye'yi Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi takımı temsil edecek.

Aa
00:00 - 4/03/2013 Pazartesi
Güncelleme: 12:51 - 4/03/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
"Hukuk Yarışması"nda Türkiye'yi onlar temsil edece
"Hukuk Yarışması"nda Türkiye'yi onlar temsil edece

Yapılan açıklamaya göre, uluslararası hukuk camiasının en saygın öğrenci yarışması olan Uluslararası Hukuk Öğrencileri Birliği (International Law Students Association -ILSA-) tarafından düzenlenen ve geçen yıl 137 ülkeden 605 üniversitenin katıldığı Philip C. Jessup 54. Uluslararası Kurgusal Dava Yarışması'nın Türkiye ulusal elemeleri yapıldı.

Türkiye  ulusal elemelerinde Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Zeynep Elibol'un koçluğunda Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencileri İdil Kalaycıoğlu, Hakan Kızılkum, Berkay Özlüdil ve Zeynep Tekin'in asil üyesi, Aslı Pabuççuoğlu'nun yedek üyesi bulunduğu Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi takımı birinci oldu.

Bireysel sıralamada Koç Üniversitesi öğrencisi Hakan Kızılkum birinci olup, ''En iyi Konuşmacı'' ödülünü alırken, İdil Kalaycıoğlu ise ikinci sırada yer aldı. Alfurna ve Rutasia isimli farazi iki devlet arasında çıkan ihtilafın tartışıldığı yarışmada, tüm müsabakaları kazanan Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi takımı, 31 Mart-6 Nisan tarihleri arasında Washington'da gerçekleşecek olan uluslararası etapta Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı.

Uluslararası Adalet Divanı'nda davası görülen bir uyuşmazlığın simülasyonu olarak gerçekleştirilen Philip C. Jessup Farazi Dava Yarışması'nın Türkiye elemeleri, 23-24 Şubat tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Beyazıt Yerleşkesi'nde yedi üniversitenin katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye'nin 1992'den bu yana katıldığı yarışmada, yargıçlık görevini Uluslararası Adalet Divanı Eski Başkan Yardımcısı ve Ürdün Eski Başbakanı Awn Shawkat Al-Khasawneh, Türkiye'nin Eski AİHM yargıcı Rıza Türmen, Azerbaycan Anayasa Mahkemesi Eski Başkanı ve AİHM yargıcı Khanlar Hajiyev, Eski Büyükelçi Osman Korutürk'ün de aralarında yer aldığı 14 ülkeden avukat, akademisyen ve seçkin hukukçuların olduğu 44 kişilik bir heyet yürüttü. 

11 yıl önce