|

Komutanların okulu: Kara Harp Okulu

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün okuduğu Kara Harp Okulu görüntülendi.

Aa
00:00 - 8/05/2013 الأربعاء
Güncelleme: 14:18 - 8/05/2013 الأربعاء
Yeni Şafak
Komutanların okulu: Kara Harp Okulu
Komutanların okulu: Kara Harp Okulu

Kurulduğu 1834'ten günümüze kadar olan sürede, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere devlet adamları, genelkurmay başkanları ve kuvvet komutanları çıkaran Kara Harp Okulu, kapılarını sadece askeri lise öğrencilerine değil üniversite sınavına giren diğer lise öğrencilerine de açıyor. Öğrencilerin barınma, yemek, eğitim ve sağlık hizmetlerinin ücretsiz karşılandığı okulda, geleceğin komutanları en modern şartlarda akademik ve askeri eğitim alıyor.

Akademik ve askeri eğitim verilen okula askeri lise öğrencilerinin yanı sıra diğer liselerden mezun olan öğrenciler de girebiliyor. Yükseköğretime geçiş sınavlarına katılan ve Kara Kuvvetleri Komutanlığınca belirlenen puanı alan öğrenciler, okula başvurabiliyor. Bu öğrencilerden ön sağlık muayenesini, fiziki yeterlilik testini ve mülakatı başarıyla geçenler, alacakları sağlık raporunun ardından askeri öğrenci olmaya hak kazanıyor.

10 farklı dalda lisans eğitimi veren okula, kız öğrenciler de başvurabiliyor. Okulda ayrıca şehit ve gazi yakınları için yüzde 5'lik bir kontenjan bulunuyor.

Geleceğin komutan adaylarının barınma, yemek, eğitim ve sağlık hizmetleri başta olmak üzere her türlü ihtiyaçları, okula adım attıklarından itibaren karşılanıyor.

Kara Harp Okulundaki 4 yıllık eğitimi başarıyla tamamlayanlar teğmen rütbesiyle mezun oluyor. Mezun olduktan sonra sınıf okullarındaki bir yıllık eğitimin ardından bu teğmenler yeni görev yerlerine atanıyor. Devlet memuru olan subaylar, Kara Harp Okulundan mezuniyetlerinden itibaren maaş almaya başlıyor.

Kara Harp Okuluna başvurular hakkında detaylı bilgi okulun internet sitesinde yer alıyor. Bu sene harp okulları için müracaatlar 16 Mayıs 2013'te sona eriyor.

٪d سنوات قبل