|

Macaristan Ankara Büyükelçisi KAÜ''d

Kars''a gelen Macaristan Büyükeliçisi Dr. Janos Hovari, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mithat Şahin''i makamında ziyaret etti.

İha
00:00 - 4/04/2014 Cuma
Güncelleme: 15:20 - 4/04/2014 Cuma
Yeni Şafak
Macaristan Ankara Büyükelçisi KAÜ''d
Macaristan Ankara Büyükelçisi KAÜ''d

Bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Kars''a gelen Macaristan Büyükeliçisi Dr. Janos Hovari, Kafkas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mithat Şahin''i makamında ziyaret etti.KAÜ Eğitim Fakültesi Tarih Eğitimi Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop ile birlikte Rektör Yardımcısı Şahin''i ziyaret eden Büyükelçi Hovari, Kars''ta bulunan ve tadilatı yapılan Kanlı Tabya Askeri Müzesi''ne Macar askerleriyle ilgili çeşitli malzemeler koymak istediklerini belirtti.

Macaristan Ankara Büyükelçisi Dr. Janos Hovari, Sarıkamış törenlerine katılmak istediklerini söyledi.Dr. Janos Hovari, ''Ben Kars''a ilk olarak geldim. Bu şehir hakkında çok okudum. Çünkü ben Türklerin tarihini biliyorum. Ben kitaplardan okudum Türk tarihi Anadolu''da Kars ile başladı. Çünkü Selçuklulardan önce Türkler buraya geldiler. Geldiler yerleştiler. Ama ben üniversitede hocalardan öğrendim ki Macar subaylar Kırım savaşı zamanında Kars muhafazası eden adamlar arasındaydı. Onlar beni tetikledi ve öğrendim ki 20''ye kadar subaylar geldi.

Macaristan Ankara Büyük Elçisi Dr. Janos Hovari, daha sonra bir süre Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mithat Şahin ile sohbet etti. Büyükelçinin Rektör Yardımcısı ziyaretine Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop''ta eşlik etti.

10 yıl önce