|

PAÜ Avrupa Birliği gençlik projelerine katılacak

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu, ''Youth in Action 3.2 Knowledge Fuels Change'' isimli Avrupa Birliği (AB) gençlik projesinin ortaklarından biri oldu.

Cihan
00:00 - 22/07/2013 Pazartesi
Güncelleme: 16:57 - 22/07/2013 Pazartesi
Yeni Şafak
PAÜ Avrupa Birliği gençlik projelerine katılacak
PAÜ Avrupa Birliği gençlik projelerine katılacak

Yüksekokul, Romanya'da düzenlenecek AB Gençlik Projeleri'ne (Youth in Action Programme) iki grup halinde katılacak. PAÜ, ilk olarak 11-16 Kasım 2013 arasında Romanya'nın Yaş şehrinde düzenlenecek projeye iştirak edecek.

Geri Dönüşüm Sanatı (The Art of Recycling) isimli projede, katılımcıların geri dönüşüm ve çevre konularında daha fazla bilgilenmesi ve bilinçlenmesi hedeflenip geri dönüşüm malzemelerinden sanat çalışmaları konusunda kısa bir eğitim alınacak. Eğitim sonunda üretilecek materyaller, diğer katılımcılarla birlikte yerel halkın beğenisine sunulacak. Ardından 18-25 Kasım arasında ''Eating Alive Food'' isimli proje gelecek. Bu proje boyunca katılımcılar, hızlı ve lezzetli hazırlanabilecek vejeterjan (sebze) yemekler konusunda kısa bir eğitim alacak ve sağlıklı yemek alışkanlıkları konusunda çalışmalar yapılacak. Bu çalışmaların akabinde kahvaltı, öğle ve akşam yemekleri çeşitlerinden oluşan yemekleri bir sergide toplayıp yine yerel halkın beğenisine sunacaklar.

PAÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Saffet Yağız, projelere katılımdaki temel amaçlarının öğrencilere farklı kültürlerle tanışma imkanı sağlamak, sosyal ve entellektüel olarak gelişmelerine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Müdür Yağız, ''Projelerde yer alarak öğrencilerimizin sosyal sorumluluk, gönüllülük ve yaygın eğitim yoluyla öğrenmelerini sağlamaya çalışacağız. Kısa süreli bu projelerle sonraki dönemlerde öğrencilerimizi Erasmus değişim programlarına katılmasını teşvik edip uzun vadede Denizli ve PAÜ''de düzenlenecek diğer AB gençlik projelerinde evsahibi yapmayı hedefliyoruz. Katılım, kâr amacı gütmeyen sivil toplum organizasyonlarıdır ve altışar kişilik gruplardan oluşmaktadır. Bu gruplarda lider olarak görev alan okutmanlarımız, gerek Erasmus Öğrenci Değişimi Programı gerekse diğer gençlik projeleri konusunda deneyim sahibidir. Üniversitemizden katılacak grup, 18-22 yaş arasındaki öğrencilerimizdir.'' dedi.

11 yıl önce