|

1 milyon yerli turist sevinci

Bakanlar Kurulu’ndan çıkan 10 günlük bayram tatili müjdesi hem vatandaşın hem de turizmcinin yüzünü güldürdü. Sektörde bayram havası oluşturan kararın ardından değerlendirmelerde bulunan temsilciler, doluluk oranlarının %100’ü bulacağını belirterek; yerli turist sayısının 1 milyona ulaşacağını, ülke ekonomisine ise 1 milyar liralık katkı sağlayacağını kaydediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/08/2017 الخميس
Güncelleme: 00:00 - 17/08/2017 الخميس
Yeni Şafak
1 milyon yerli turist sevinci
1 milyon yerli turist sevinci

Merakla beklenen bayram tatili süresinin uzatılması kararı milyonlarca vatandaş ve turizm sektörü cephesinde şimdiden bayram havası estirdi. Salı günü gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında çıkan karar sonucunda bayram tatili süresi 10 güne çıkarılarak; köprü ve otoyolların da 30 Ağustos-5 Eylül arasında ücretsiz olacağı bildirildi.

10 GÜN LÜK TATİL MÜJDESİ

4 saat süren toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, tatilin 10 gün olacağını ifade ederek; Bakanlar Kurulu’nda alınan karar neticesinde Kurban Bayramı 28-29 Ağustos tam gün 31 Ağustos Perşembe günü yarım gün idari tatil olacağını açıkladı. Alınan kararla birlikte doluluk oranlarının yüzde 100’ü bulacağını belirten sektör temsilcileri; yerli turist sayısının 1 milyona ulaşacağını, ülke ekonomisine ise 1 milyar liralık değer oluşturacağını öngörüyor. Geçen yıl 9 günlük bayram tatilinin ülke ekonomisine yaklaşık 800 milyon liralık katkısı olduğunu hatırlatan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ali Kırlı, “Geçen yıl uzun bayram tatilinde yaklaşık 700 bin yerli turist tatile çıkmıştı. Bu yıl bu sayının 1 milyona yaklaşacağını tahmin ediyoruz. Bu da ülke ekonomisine yaklaşık 1 milyar liralık değer yaratır. Umarım vatandaşlarımız bugünden rezervasyon yaparak bayramda zor durumda kalmaz.” diye konuştu.


DOLULUK ORANLARI %100

Uzun bayram tatilinin turizmcinin ve halkın ihtiyacı olduğunu kaydeden Kırlı, şöyle konuştu:” Aslında Türkiye ekonomisinin de ihtiyacı var. Turizm gelirleri gerçekten ekonomiye can suyu katıyor.” TÜROFED Başkanı Osman Ayık, kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar Kurulu tarafından 10 gün olarak açıklamasının turizmciler tarafından sevinçle karşılandığını kaydetti. Ayık, “Kararın turizme büyük katkısı olmasını bekliyoruz. Yılın en uzun tatili olacak” diye konuştu. 10 günlük tatilde Türkiye’nin her noktasında seyahat olacağını dile getiren Osman Ayık, “Yaklaşık turistik tesislerde 500 bin civarında iç Pazar müşterisinin konaklamasını bekliyoruz. Toplamdaki turizm hareketi milyonları bulacak” dedi.

OLUMLU ETKİ YAPACAK

Kıyı bölgelerindeki tüm tesislerde doluluk oranının yüzde 100’ü bulduğunun altını çizen Başkan Ayık, “İstanbul’da da ciddi Orta Doğu hareketlenmesi var. Bu yoğunluğun eylül ayının ortalarına kadar sürmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ayvalık Turizm Derneği Başkanı ve Ayvalık Turizm Geliştirme ve Hizmet Birliği (AYTUGEB) Genel Sekreteri Ümit Özgültekin, ‘’Bu kararın Ayvalık başta olmak üzere Edremit Körfezi ve Kuzey Ege’deki turistik bölgelere olumlu etkiler bırakacağına inanıyorum” dedi. Özgültekin, “Bakanlar Kurulundan bu kararın çıkmasıyla Ayvalık ve Kuzey Ege’de konaklama tesisleri yüzde 100 doluluk oranına ulaşacaktır” açıklamasında bulundu.


İŞLETMELER HİZMETE HAZIR

Bodrum Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı (BOYD) Serdar Karcılıoğlu ise, söz konusu kararın hem turizm sektörünü rahatlatacağını hem de halka moral vereceğini söyledi. Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu da uzun bayram tatiline Marmaris’teki otellerinin hazır olduğunusöyledi. TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel de “Bayram tatilinin bu şekilde uzatılması sezon sonuna doğru çok iyi oldu. Böyle bir rahatlamaya hem işletmelerin hem de halkın ihtiyacı vardı. Umarım çok huzurlu bir bayram geçirir ülkemiz.” değerlendirmesinde bulundu.

  • TURİZM SEKTÖRÜNDE 10 GÜNLÜK BAYRAM TATİLİ SEVİNCİ
  • Edremit Körfezi Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Yahya Yavuz ise; “Geçtiğimiz yıl yaşadıkları zararı bu yıl çıkartmaya çalışan işletmeciler, umutlarını Kurban Bayramı tatiline bağlamıştı. Bakanlar Kurulunun bu kararı çok yerinde oldu” ifadelerini kullandı. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de, şunları söyledi: ”Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’ndan sonraki temmuz ayı ve ağustos ayının ilk haftasına kadar büyük bir sıkıntı yaşadı tatil bölgeleri. Şimdi bu açığı kapatabilmek için bayram tatilinin uzatılması bizim için çok önemliydi. Bu tatil ciddi bir canlılık ve süreklilik yaratacaktır. Bu hareketliliğin eylül ayına kadar da süreceğini tahmin ediyorum.”
MOTİVASYON SAĞLAYACAK

Profesyonel Otelciler Derneği (POYD) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Kızıldağ da “Bayram tatilinin uzaması turizm sektörünün moral ve motivasyonu açısından çok iyi olacak.” değerlendirmesinde bulundu. Bayramda güzel bir hava beklendiğini kaydeden Kızıldağ, “Turizme de daha uzun süreli konaklama ve maddi açıdan değer yaratacak” dedi.

#Turizm
#Bayram tatili
#Ali Kırlı
#Serdar Karcılıoğlu
٪d سنوات قبل