|

10 bin megavat hedefi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 2019 yılı bütçesine ilişkin sunum yapıldı. Sunumu gerçekleştiren Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yenilenebilir enerjide Türkiye'nin atılım yaptığını belirterek, "Yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının üretim sepetimiz içindeki oranının daha da artırılması kapsamında on yıl içinde rüzgar ve güneşin her biri için yaklaşık 10’ar bin megavat ilave kurulu gücü devreye alacağız" dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 3/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 00:59 - 3/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Enerji Bakanı Fatih Dönmez, yerli kömürden elektrik üretiminin devam edeceğini de belirtti.
Enerji Bakanı Fatih Dönmez, yerli kömürden elektrik üretiminin devam edeceğini de belirtti.

Bakan Dönmez, bin megavat kurulu güce sahip Rüzgar Enerjisi Santrali YEKA projeleri için de önümüzdeki günlerde yarışma duyurusu yapılacağını açıkladı.

PETROL VE GAZDA AKTİF STRATEJİ

Türkiye'deki petrol potansiyelinin ortaya çıkarılması için gerekli adımların atıldığını da anlatan Dönmez, derin deniz sondajlarının milli kaynaklarla yapılması için çalıştıklarını vurgulayarak, "Fatih’in yanı sıra ikinci sondaj gemimizi de portföyümüze almak üzereyiz. Bu gemilerimiz ile Akdeniz ve Karadeniz’in her birinde ayrı ayrı sondajlar yapmak suretiyle petrol ve doğal gaz aramacılığında aktif bir strateji izleyeceğiz" ifadelerini kullandı.


YERLİ KÖMÜR ÖZELE EMANET

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, yerli kömürden elektrik üretiminin devam edeceğini de belirtti. Dönmez, “Yerli kömürün kullanımını artırmaya yönelik hedeflerimiz kapsamında ilave 5 bin megavat kurulu gücün devreye alınması hedeflenmektedir. Ayrıca, kamu tarafından işletilmeyen kömür sahalarının ruhsatlarının özel sektöre devri sayesinde bu sahalardaki kaynakların ekonomiye kazandırılması sağlanacaktır” diye konuştu. Nükleer güç santrallerinin hayata geçmesi için de çalışmaların sürdüğünü aktaran Dönmez, inşası devam eden Akkuyu’nun yanı sıra Sinop’ta fizibilite çalışmalarının yapıldığını, üçüncü santral için ise yer belirleme çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

#Enerji
#Fatih Dönmez
#Elektrik
6 yıl önce