|

2017: Türkiye’nin meydan okuma yılı

Türkiye’nin en saygın uluslararası ekonomi dergisi Derin Ekonomi’nin Ocak sayısı bayilerdeki yerini aldı. Derin Ekonomi, '2017: Türkiye’nin meydan okuma yılı' başlıklı sayısında 15 Temmuz darbe girişimi, bu yıl ekonomiye yön verecek 17 trend ve küresel sistemi bekleyen senaryoları usta kalemlerin analizleriyle inceliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/01/2017 Salı
Güncelleme: 12:04 - 3/01/2017 Salı
Yeni Şafak

Türkiye'nin ilk uluslararası ekonomi dergisi Derin Ekonomi, 2016'da yaşananlara ilişkin analizleri ve 2017'nin muhtemel senaryolarını ele aldığı Ocak sayısı ile raflardaki yerini aldı. 15 Temmuz darbe girişiminin etkileri, 2017'de Türkiye ve küresel sisteme yön verecek 17 trend, ekonomiyi bekleyen iyimser ve kötümser senaryolar bu ay öne çıkan konular arasında başı çekti. Geçtiğimiz yıl ülke gündemine damga vuran önemli olaylar, usta kalemlerin analizinde okuyucuyla buluşuyor.



2017'DE EKONOMİYE YÖN VERECEK 17 TREND


2016 sadece Türkiye için değil, dünya için de zor bir yıl oldu. Bu zorlu yılın atmosferi içinde gelecek yıla iyimser bakmak kolay olmayabilir ama muhtemel trendlere ilişkin gerçekçi analizler yapmak mümkün. 2017, ekonomi alanında her şeyden önce güçlü dolar yılı olacak. Doların bu yüksek seyri diğer yatırım araçlarının istikametini de ciddi biçimde etkileyecek. Güçlü dolar, rezerv para tartışmalarını da beraberinde getiriyor. Bu tartışmalara yılın son döneminde Türkiye tarafından vurgu yapılan 'milli parayla uluslararası ticaret arayışları' eşlik edebilir. Siyaset cephesi de fazlasıyla hareketli. Avrupa'da seçim yılı olması nedeniyle tansiyonu yüksek, aşırı sağ tartışmalarının yoğunlaştığı, Trumpvari liderlere fazlasıyla zemin hazırlayan, uluslararası ittifakların geleceğinin tartışıldığı bir yıl bizi bekliyor.



ÖNEMLİ YORUMLAR


Kapsamlı bir almanak olarak hazırlanan Derin Ekonomi'nin Ocak 2017 sayısında, pek çok dosya ve analizin yanısıra İbrahim Karagül, Doç. Dr. Ömer Bolat, Ali Saydam, Abdulbari Atwan, Dr. Mamdouh G. Salameh, Prof. Dr. Obiyathulla Ismath Bacha, Robert M. Cutler, Pierre Chiartano, Dimitri Triantaphyilou, Shuriah Niazi, Prof. Dr. Murat Yülek, Meliha Okur, Doç. Dr. Hatice Karahan, İbrahim Acar, Doç. Dr. Kadir Tuna ve Aşkın Baysal'ın yeni yıla ilişkin tahmin ve değerlendirmeler içeren yorumları yer alıyor.




#Derin Ekonomi
#2017
7 yıl önce