|

250 milyonluk 'temiz' yatırım

ABD merkezli temizlik ürünleri üreticisi Procter & Gamble Gebze'de bulunan fabrikasında bebek ve kadın bakım ürünleri üretimi için yaptığı 250 milyon lira tutarında yatırımı devreye aldı. Şirket; iç pazara sunduğu ürünlerin yüzde 60'ını Türkiye'deki iki fabrikasında üretiyor.

Yeni Şafak ve
10:55 - 1/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 11:00 - 1/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ülkemizde yatırım ve üretim yaparak istihdam sağlayan tüm firmaları Türk şirketi olarak kabul ettiğinin altını çizdi.
Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ülkemizde yatırım ve üretim yaparak istihdam sağlayan tüm firmaları Türk şirketi olarak kabul ettiğinin altını çizdi.

Türkiye'ye yabancı yatırımcının ilgisi devam ediyor. ABD merkezli temizlik-tüketim ürünleri üreticisi Procter & Gamble (P&G), Gebze'deki fabrikasında bebek ve kadın bakım ürünleri üretimi için yaptığı 250 milyon lira lık yatırımı devreye aldı.



Açılışa Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da katıldı. Yeni yatırımla şirketin Türkiye'de sattığı ürünlerin yurt içinde üretim oranı yüzde 55'ten yüzde 60'a çıktı.



Türkiye'de temizlik ve kişisel bakım alanında 18 marka ile çalışmalarını sürdüren P&G'nin Gebze ve Şekerpınar'da iki fabrikası bulunuyor. Bu Türkiye'deki otuzuncu yaşını kutlayan şirketin Türkiye'deki toplam yatırımı 2 milyara çıktı. P&G Türkiye'deki üretiminin yüzde 20'sini Orta Asya, Orta Doğu ve Balkan ülkelerine ihraç ediyor.



YÜZDE 60'INI TÜRKİYE'DE ÜRETİYOR

Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, yeni bir yatırım üzerinde de çalışma yürüttüğünü açıkladı. Turnaoğlu, katma değeri yüksek ürünlerin üretimini artırdığı gibi ihraç pazarlarını da çeşitlendireceğini düşündüğü açılışı yapılan bu yatırıma ek olarak, 18 ay içinde hayata geçirilmek üzere yeni bir yatırım üzerinde de çalıştıklarını söyledi.



'GÜVENEN KAZANIR'

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, ülkemizde yatırım ve üretim yaparak istihdam sağlayan tüm firmaları Türk şirketi olarak kabul ettiğinin altını çizdi. Işık, "Kim Türkiye'ye güvendiyse Türkiye'ye yatırım yaptıysa kazandı. Bazen zorluk olsa da günün sonunda Türkiye'ye güvenen kazandı" dedi.



REFORMLAR İŞİMİZİ KOLAYLAŞTIRDI

P&G Dünya CEO'su David Taylor da dün açılışı yapılan yatırım ile bazı ileri teknoloji üretim imkanlarının Türkiye'ye getirildiğini belirtti. Yapılan yeni yasal düzenlemelerin Türkiye'de iş yaptırmayı kolaylaştırdığını belirten Taylor, Türkiye'ye hizmet vermekten mutlu olduklarını ve üretim yapmaya devam edeceklerini vurguladı.


#Procter & Gamble
#Gebze
#Fikri Işık
#David Taylor
#Yatırım
7 yıl önce