|

27 bin 500 kişinin görüşü alındı

2019-2023 dönemini kapsayacak olan 11. Kalkınma Planı 1 yıllık çalışmanın ardından sona yaklaşıldı. Haziran ayında tamamlanarak Meclis'e sunulacak olan rapor için 81 ilde 27 bin 500 kişinin görüşü alındı.

Yeni Şafak
17:20 - 21/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 17:29 - 21/02/2018 Çarşamba
AA
11. Kalkınma Planı için 27 bin 500 kişinin görüşü alındı
11. Kalkınma Planı için 27 bin 500 kişinin görüşü alındı

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, hazırlık çalışmaları devam eden 11. Kalkınma Planı'na katılım süreçlerini sürekli geliştirme çabasında olduklarını belirterek, "11. Kalkınma Planı sadece Bakanlığımızın, sadece kamunun ya da sadece katkı ve katılım sağlayan ilgili tarafların planı değil, tüm vatandaşlarımızın, tüm Türkiye'nin planı olacaktır." dedi.

HAZIRLIKLAR 1 YIL SÜRDÜ

Elvan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 11. Kalkınma Planı Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmada,
2019-2023 dönemini kapsayacak planın hazırlıklarını bir yıldır sürdürdüklerini söyledi.

Plan çalışmalarının resmi sürecini Başbakan Binali Yıldırım'ın yayımladığı genelgeyle 29 Temmuz 2017'de başlattıklarını dile getiren Elvan, çalışmaların katılımcı bir yaklaşımla yürütüldüğünü bildirdi.

43 KOMİSYON VE GRUBA KATILDI

Elvan, katılımcılık süreçlerini sürekli geliştirme çabasında olduklarını vurgulayarak, "11. Kalkınma Planı sadece Bakanlığımızın, sadece kamunun ya da sadece katkı ve katılım sağlayan ilgili tarafların değil, tüm vatandaşlarımızın, tüm Türkiye'nin planı olacaktır.
Bu bilinçle hazırlık aşamasında olabildiğince geniş bir kitlenin fikirlerinin alınmasına özen göstermekteyiz.
" diye konuştu.

Plan hazırlıkları kapsamında bugüne kadar attıkları adımlara değinen Elvan, ilk etapta, farklı tema ve sektörleri içeren 43 özel ihtisas komisyonu ve çalışma grubuna 3 bin 500'ü aşkın katılım sağlandığını anlattı.

"BU AY SONU RAPORLAMA BİTİYOR"

Elvan, bu ay sonu itibarıyla raporlama sürecinin biteceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bu kapsamlı çalışmalar planımızda yer alacak politika, hedef ve stratejilerin belirlenmesine ışık tutacaktır. Plan hazırlıkları kapsamında illerimizin de nabzını tutuyor, yerel dinamikleri çok yakından takip ediyoruz. Bu amaçla Bakanlığımız ve kalkınma ajanslarımızın koordinasyonunda 81 ilimizde, 12 binin üzerinde katılımcıyla 250 toplantı gerçekleştirdik. Bunlara ilaveten, 7 bölgemizde şahsen katılım sağlayacağım toplantılarla genel değerlendirmelerde bulunacak ve bölgesel önceliklerimizi netleştireceğiz."

27 BİN 500 KİŞİ KATILDI

Plan çalışmaları kapsamında, Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu ile Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu temsilcileriyle bir araya geldiklerini ifade eden Elvan, ilgili diğer komisyon üyeleriyle de görüşeceklerini söyledi.

Elvan, vatandaşların plan çalışmalarına doğrudan katılımını oldukça önemsediklerini vurgulayarak, bu amaçla Bakanlığın internet sayfasında bir anket oluşturduklarını, söz konusu anketle milletin Türkiye için kalkınma önceliklerini ve bu önceliklere yönelik politika tercihlerini alma imkanına kavuştuklarını bildirdi.

Özel ihtisas komisyonları ve bölgesel toplantılar vasıtasıyla 15 bin 500 kişinin, vatandaş anketi aracılığıyla da 12 bin kişinin görüş ve katkısını aldıklarına işaret eden Elvan, "Bir başka ifadeyle, plan çalışmalarımıza şu ana kadar 27 bin 500 kişinin katılımını sağladık.
" dedi.

HAZİRAN'DA MECLİS'E SUNULACAK

Elvan, vizyon, strateji ve politikaları kapsayan 11. Kalkınma Planı'nın haziran ayında tamamlanarak Meclise sunulacağını ve 2019 yılından itibaren uygulamaya konulacağını bildirdi.

#11. Kalkınma Planı
#Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan
6 yıl önce