|

3. havalimanında anlaşma yakın

Bugün açılacak 3. havalimanında yer alacak günlük araç kiralama şirketleri ile İGA yönetiminin anlaşması yakın. Ekonomik dalgalanmadan kaynaklı sürecin uzadığını ifade eden THY’nin de partneri Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün, “Biz şu anda bir şey imzalamadık. Bu sürecin pozitif bir noktada biteceğini öngörüyoruz” dedi.

Şuayip Alabay
04:00 - 29/10/2018 Pazartesi
Güncelleme: 23:35 - 28/10/2018 Pazar
Yeni Şafak
Özarslan Tangün
Özarslan Tangün

Geçtiğimiz hafta gündeme gelen günlük araç kiralamacıların 3. havalimanındaki yer anlaşması karmaşasında sona gelindi. Henüz anlaşmadan vazgeçen bir firma ile ilgili kulağına bir söylenti gelmediğini ifade eden Enterprise Türkiye CEO'su Özarslan Tangün anlaşmalarının yakın olduğunu aktararak yaşanan süreci anlattı.

DALGALANMA ETKİLEDİ

3. havalimanında 3 bin araçla yer alacaklarını ifade eden Enterprise Türkiye CEO'su, "Yeni havalimanı, Türkiye ve hatta dünya için çok önemli bir proje. Günlük araç kiralama ise havayolu taşımacılığının tamamlayıcısı konumunda yer alıyor. Biz de Enterprise olarak burada yer almak istiyoruz. Genel olarak ise havaalanları için günlük kiralama sektörün orada bulunması çok önemli. Biz şu anda bir şey imzalamadık, ekonomide yaşanan son gelişmeler işi biraz uzattı ancak görüşmelerimiz sürüyor. Bu süreçte pozitif bir noktada buluşulacağını ön görüyoruz. Ayrıca, henüz çok yeni bir lokasyon için bu tarz görüşmelerin olması ve sürecin uzaması gayet normaldir. İyi niyetle süreçlerimizi devam ettiriyoruz" açıklamasında bulundu.

400 BİN ADETLER HAYAL DEĞİL

Günlük kiralama alanında Türkiye’de ortalama 40 bin adetlik bir araç parkının bulunduğu bilgisini veren Özarslan Tangün, "Şu anda 5 milyon nüfuslu Dallas’ta sadece Enterprise’ın 40 bin araç parkı bulunuyor. Türkiye’nin günlük kiralama alanında çok büyük bir büyüme potansiyeli var diyebiliriz. Türkiye için hedefin 10 katı olması gerekiyor. Operasyonel kiralamada 300 bin adetler bulunuyor. Günlük kiralamada da 400 bin adetler ulaşılamaz hedefler değil. Potansiyelimiz büyük. Kiralama noktasında ekonomik alanda ortalama 130 lira ile dünyanın en ucuz ülkelerinden birisiyiz. Avrupa ve ABD’ye göre çok fiyatlama açısından gayet makul seviyedeyiz" ifadelerini kullandı.

KİRALIKTA ÖMÜR UZAYACAK

Günlük araç kiralama sektörü olarak bir aracı ortalama 8 ay kullandıklarını söyleyen Tangün, "Satın alma maliyetlerinin artmasıyla, araçların bazılarının satış süresini uzatıyoruz. Belki o aracı bir sezon daha kullanabileceğiz. ABD ve Avrupa’da ortalama kiralık araç yaşları Türkiye’nin çok çok üzerinde. Biz araçları alıp belirli bir sürede zarar etmeden satabiliyorduk. Bu mekanizma değiştiğinde araçların ömrü biraz daha uzayacaktır" dedi.

  • Turizm ciroyu
    ikiye katladı
  • Günlük araç kiralamada turizmin önemine de değinen Özarslan Tangün sözlerine şöyle devam etti: “ Çok verimli bir turizm sezonu geçirdik ve haliyle bu bireysel kiralama sektörünü pozitif anlamda etkiledi. Bizim ciromuzda geçtiğimiz yıla göre yüzde 100’e varan artış oldu. THY ile beraber işbirlikleri yapıyoruz,. Enterprise ile ABD vatandaşlarını Türk turizmine çekmeye çalışıyoruz.”
#Özarslan Tangün
#Türkiye
#THY
#İGA
5 yıl önce