|

300 milyonluk yatırım hazırlığı

Bahçeşehir’de 200 milyon liralık yatırıma devam eden Makyol Gayrimenlkul, bir yandan da 300 milyon liralık yeni yatırım için kolları sıvadı ve fizibilite çalışmalarına start verdi. Şirketin toplam arsa stoku 2,5 milyar lirayı buluyor. Makyol Santral ismiyle yükselen projede de satışlar devam ediyor.

Haber Merkezi
04:00 - 13/11/2018 Salı
Güncelleme: 01:19 - 13/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Makyol, 53 yıllık mazisiyle Türkiye’nin taahhüt alanında faaliyet gösteren sayılı markalarından biri
Makyol, 53 yıllık mazisiyle Türkiye’nin taahhüt alanında faaliyet gösteren sayılı markalarından biri

Bugüne kadar kendi arazilerine yatırım yaparak ilerlemeyi tercih eden Türkiye'nin 53 yıllık şirketi Makyol, yatırımlarına yeni yılda da hız kesmeden devam edecek. Makyol İnşaat’ın Gayrimenkulden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kemal Şahismailoğlu, toplam 2,5 milyar TL değerinde arazi stoğunun bulunduğunu söyledi.

Şahismailoğlu, 2019 yılında bu arazilerden Büyükçekmece Gölü manzaralı arazi üzerinde 300 milyon TL değerinde yatırıma başlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Konu ile ilgili fizibilite çalışmaları da başladı. Şahismailoğlu, Makyol’un, 53 yıllık mazisiyle Türkiye’nin taahhüt alanında faaliyet gösteren sayılı markalarından biri olduğunu ve “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Taahhüt Şirketi” arasında yer alarak küreselleştiğinin altını çizdi.

ERKEN TESLİMLE ÖNE ÇIKIYOR

Birçok projeye imza attıklarını belirten Kemal Şahismailoğlu, şirketin, yatırım yapacağı yer ve bölge ile ilgili detaylı araştırma yaptığını belirterek şöyle konuştu: “Bu bizi güçlü kılıyor ve benzer şirketlerden ayrıştırıyor. Yatırım öncesi araştırmayı iyi yapıp o bölgenin ve o bölgede yaşayan kişilerin gerçekte neye ihtiyacı olduğunu bilerek proje geliştiriyoruz. Bu da bizim satış hızımızı artırıyor. Bizi ayrıştıran ve tercih edilmemizde önemli bir rol oynayan diğer unsur ise erken teslimler. Bizden gayrimenkul satın alan kişiler sözleşme tarihinde onlara belirtilen tarihlerden 5-6 ay önce gayrimenkullerini teslim alıyor. Böylece kazancı da artırıyor. Tüm bunlar da bize duyulan güveni pekiştiriyor” Şahismailoğlu, gayrimenkulün zaman zaman kaybediyor gibi görünse de uzun vadede yatırımcısını hep mutlu ettiğini de aktardı.

YABANCIDAN BÜYÜK İLGİSİ VAR

Şirketin 180 milyon TL yatırım değerine sahip ilk markalı konut projesi Makyol Yaşam Beylikdüzü’nde teslimler gerçekleşti. 464 daire ve 84 birim ticari alana sahip Makyol Yaşam’da doluluk oranı yüzde 95 civarında. Burada satışı devam eden 60 konut bulunuyor. Bir diğer markalı konut projesi ise 200 milyon TL yatırımla Bahçeşehir’de yükselmeye devam ediyor. Makyol Santral ismiyle yükselen site 16 bin 906 metrekare arazi üzerine 5 blokta 407 daire, 9 villa ve ticari alanlardan oluşuyor. Şahismailoğlu, projeye yabancı ilgisinin yüksek olduğunu ve yabancıya doğrudan satış gerçekleştirdiklerini söyledi.


CİROYU %20 ARTIRMAYI PLANLIYOR

Makyol Santral’de 1+1 tipi evlerin liste fiyatı 500 bin lira. Yüzde 25 indirimle bu rakam 380 bin liraya iniyor. Şahismailoğlu, “Ekim ayında Makyol Santral’de peşin ödemelerde metrekaresi 4.250 TL’den başlayan fiyatlarla yüzde 25 indirim ya da 23 bin TL’den başlayan peşinat fırsatı sunan bir kampanya başlattık. Yine aynı dönemde Makyol Yaşam’daki son 60 daire için hemen teslim imkânıyla peşin ödemelerde yüzde 10 ‘Enflasyonla Topyekun Mücadele’ indiriminin yanı sıra, yüzde 10 ek indirim ya da ‘yüzde 0 faiz, yüzde 20 peşinat ve 36 ay vade’ imkanı sunduk. Bu çerçevede Makyol Gayrimenkul olarak 2018 yılını geçen yıla oranla yüzde 20 ciro artışı ile bitirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

#MAKYOL
#Kemal Şahismailoğlu
5 yıl önce