|

3.3 milyar doları ödedi şükür dedi

Yıldız Holding'in, United Biscuits’i 3,3 milyar doların hepsini peşin ödeyerek bünyesine katma işlemi tamamlandı. Operasyonun tamamlandığını Twitter’da duyuran Murat Ülker, “Şükür, United Biscuits’i satın alım sürecini tamamladık. Artık sorumluluğumuz büyük, yapacak işimiz çok!” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 14/11/2014 Cuma
Güncelleme: 21:38 - 13/11/2014 Perşembe
Diğer

Türkiye tarihinin en büyük dış satın alımını yapan Yıldız Holding’in United Biscuits’i 3,3 milyar doların hepsini peşin ödeyerek bünyesine katma işlemi tamamlandı. Operasyonun tamamlandığını Twitter’da Yıldız Holding, İngilizlerin dev şirketi Unidet Biscuits’i satın alma işinin tamamlandığını açıkladı. 


PARASI 9 GÜNDE ÖDENDİ RESMEN TÜRKİYELİ OLDU

Ödemeye ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldız Holding Mali İşler Başkanı Cem Karakaş da; satın alma işleminin dün gece (önceki) itibariyle tamamlandığını ve United Biscuits’in resmi olarak Yıldız Holding’in bünyesine katıldığını söyledi. 3 Kasım 2014’te İngiliz bisküvi ve atıştırmalık şirketi United Biscuits’i satın almak için PAI ve Blackstone ile anlaşma imzaladadıklarını hatırlatan Karakaş, 9 günlük gibi bir sürede hisse bedelini defaten ödediklerini kaydetti.

4 YERLİ 5 DE YABANCI BANKA DESTEK VERDİ

İngiltere’nin bir numaralı ve dünyanın altıncı büyük bisküvi şirketi United Biscuits, artık Yıldız Holding’in bir şirketi olarak faaliyetlerini sürdürecek. Böylece Yıldız Holding dünyanın en büyük üçüncü şirketi olacak. Yatırımın yurt dışı finansmanında HSBC liderliğinde Rabobank, ING, Banc of America ve JP Morgan düzenleyici olarak rol alırken, yurt içinde de Yapı Kredi, Akbank, İş Bankası ve Vakıflar Bankası finansman sağladı. 

1.6 MİLYAR DOLAR KASASINDA KALDI

Karakaş, yurt dışından sağlanan finansmanın sekiz yıla kadar vadeli, yurt içinde sağlanan finansmanın ise daha kısa vadeli olduğunu ifade etti Karakaş "Özkaynakla finanse edeceğimizi belirttiğimiz yüzde 60'lık kısım için yurtiçi bankalardan büyük talep geldi, finansmanın yüzde 45'ini yurtiçi bankalardan temin ettik. Sadece yüzde 10'luk kısmı özkaynakla karşıladık. Bu işe ayırdığımız 1.6 milyar dolar kasamızda duruyor” dedi.

YILLIK KARININ 11 KATI BEDELLE SATIN ALINDI

Yıldız Holding’in satın alma işlemi için 3,3 milyar dolar ödediği United Biscuits’in 2014 yılında FAVÖK’ün 300 milyon dolar civarında hesaplandığı ifade edildi. Buna göre Yıldız Holdin’in ödedeği para şirketin yıllık karının 11 katı oldu. Satın alma işleminde finansmanın yaklaşık yüzde 45’inin yurt dışı, yüzde 45’inin yurt içi ve yüzde 10’luk kısmının da özkaynaklar ile sağlandı. 

Twitter'den tebrik etti

Operasyonun tamamlandığını Twitter’da duyuran Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, “Şükür, United Biscuits’i satın alım sürecini tamamladık. Artık sorumluluğumuz büyük, yapacak işimiz çok!” dedi. Ülker, aynı Twittte yandaki fotoğrafı da paylaşarak operasyonu yürüten ekibi, yandaki fotoğrafını da paylaşarak kutladı.

#3.3 milyar doları ödedi
#şükür
#dedi
9 yıl önce