|

50 dolara MBA sertifikası

Türkiye’nin eğitim atılımlarına özel sektörün sosyal sorumluluk projelerinden de destek geliyor. Bu kapsamda Turkcell, MIT (Massachusetts Institute of Technology)'le online eğitim alanında işbirliğine yöneldi. Turkcell Akademi üzerinden programa katılan genç girişimciler 50 dolar karşılığında MBA sertifikası alabilecek.

04:00 - 12/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 22:23 - 11/01/2015 Pazar
Yeni Şafak
ALİ DEĞERMENCİ

Turkcell, dünyanın teknoloji alanında en önemli üniversitesi kabul edilen MIT (Massachusetts Institute of Technology) online eğitim alanında işbirliğine yöneldi. Dünyada ilk olan “Girişimcilik MBA” (Innovator’s MBA) programı Türkçe ve İngilizce içerikle hazırlandı. Projenin ülkemizdeki genç girişimciler ve eğitime katkı sağladığı gibi ekonomik imkanları olmayanlara büyük bir fırsat sunmuş olacak. MIT (Massachussette of Technology )’den sertifika almak için yüzbinlerce dolar harcamayı göze almak gerekirken Turkcel ve MIT arasındaki projeden başarılı olanların sertifika alabilmek için sadece 50 dolar ücret ödemeleri gerekecek.


BAŞARININ YOLU TEKNOLOJİ

 Turkcell ile MIT geçtiğimiz cuma günü ABD’nin Boston kentinde gerçekleştirilen imza töreninin ardından konuşan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, “Yeni dünyada başarıya giden yol teknoloji ve inovasyondan geçiyor. Teknolojiyi kullanarak fark oluşturanlar, dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar bir adım öne geçme fırsatını yakalıyor” dedi. 

ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİM

“Bizim için ilk sırada eğitim geliyor” diyen Ciliv, eğitim alanında atılan adımların Türk insanına çok önemli bir yatırım anlamına geldiğini belirtti.  Süreyya Ciliv şöyle konuştu: “En iyi çözüm ortakları ile iş birliği yaparak girişimcilik ve inovasyonun önünü açmayı ilke ediniyoruz. Bu nedenle MIT ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği bizim için çok değerli. Global pazarlarda yeni teknolojileri kullanan şirketler başarıyı yakaladığını, dünyadaki rekabetin eğitim ile eşitlenebileceğini söyleyerek; Biz de tam bu yüzden MIT ile girişimciliğe odaklandık. Ülkemizden de yeni teknolojileri kullanarak başarıyı yakalayan şirketlerimizi global pazarlarda görebilmek istiyoruz.”

Eğitimler ücretsiz

Turkcell’in 2006 yılında kurulan eğitim platformu Turkcell Dijital Akademi, bilgisayar ve mobil cihazlar üstünden  eğitim deneyimi sunuyor.  “İngilizce”,  “Sınavlara Hazırlık”, “Profesyonel Gelişim”, “Coursera” ve “Khan Academy Türkçe” ve MITx alanlarında kendini geliştirmek isteyen profesyoneller ve gençler, video ve e-learning formatındaki binlerce eğitime www.turkcell.com.tr/akademi  üstünden erişebiliyor. Platformda birçok eğitimden herkes ücretsiz olarak faydalanılabiliyor. Eğitimlerin bir kısmı da Turkcell’lilere özel hazırlandı ve bu eğitimlerden Turkcell müşterileri üye girişi yaptıktan sonra faydalanabiliyor. Sistemde ayrıca gnctrkcll kulübü üyelerine özel ve Profesyoneller Kulübü üyelerine özel eğitimler de bulunuyor.


Akademi ile Türkçe yayın

Girişimcilik MBA programına kayıt olanlar “Müşteri kimdir?”, “Müşteriyi nasıl tanırız?” ve “Kullanıcıdan Doğan Girişimcilik” konularını öğrenerek sertifika alabilecekler. Tüm bunlarla birlikte MIT’nin “Kitlesel Online Açık Eğitimler” (Massive Online Open Courses-MOOC) kapsamındaki içerikleri Turkcell Dijital Akademi üzerinden Türkçe olarak yayınlanacak. Girişimcilik MBA programına, Turkcell müşterisi olsun olmasın herkes kayıt olabilecek. Programa katılanlar aldıkları eğitimler doğrultusunda iki ayrı türde sertifika ile belgeleme imkânı sunuluyor. 


Öğrenmenin şekli değişti

Toplantıda MIT Edx Dijital Öğrenme Platformu Direktörü Prof. Dr. Sanjay Sarma, dünyada öğrenme şeklinin son yıllarda çok değiştiğini vurguladı. Sanjay Sarma, şunları söyledi: "Artık biliyoruz ki insan beyninin öğrenme süresi yalnızca 15 dakika. Bu süre sonrasında dikkat başka bir yere kayıyor. Online eğitimde son iki yıldır Turkcell’in gerçekleştirdiklerini izliyoruz."


Her yıl ortalama 80 bin kişiye eğitim

Turkcell Grup İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Banu İşçi Sezen, Turkcell Akademi'nin sadece şirket  bünyesinde yılda ortalama 2 bin 500 kişiye sınıf içi eğitim verdiğini söyledi. Sezen, "Şu anda 800’ün üzerinde eğitmen ve aynı sayıda iş ortağımız ile her yıl ortalama 80 bin kişiye eğitim veriliyor" dedi.

#Turkcell
#MIT
#Süreyya Ciliv
9 yıl önce