|

5G'de kolları sıvadı

Türk Telekom, Nokia ile 5G teknolojisi için yeni işbirliğine imza attı. 4,5G teknolojisinin hayatımıza girmesiyle yerli imalat ekipmanların imalatı ve kullanımı için işbirliğindeki Türk Telekom ve Nokia, şimdi de geleceğin teknolojisi 5G için birlikte çalışma kararı aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/04/2016 Cumartesi
Güncelleme: 21:09 - 15/04/2016 Cuma
Yeni Şafak

Nokia ile yapılan yeni işbirliği ile Türk Telekom; 5G teknolojisi kapsamında yeni mamul ve hizmetlerin geliştirilmesi için çalışacak.



GELECEK 10 YILAHAZIRLANIYOR


Söz konusu yeni işbirliği kapsamında, Türk Telekom ve Nokia arasında, Türk Telekom CEO'su Rami Aslan ve Nokia CEO'su Rajeev Suri ile Nokia Türkiye ve Orta Asya Başkanı Ernst Nassl'nin katılımlarıyla iyi niyet anlaşması imzalandı. Bu işbirliği çerçevesinde Türk Telekom, 5G ile ilgili çalışmalarına ek olarak Nokia'nın bilgi birikimini de şebekesine ve kullanıcı uygulamalarına entegre edecek. Türk Telekom CEO'su Aslan, işbirliğiyle ilgili şunları söyledi: “4,5G ile başlayan yeni mobil dönemde yatırımlarımız ve geniş fiber altyapımız sayesinde sadece 4,5G'nin değil, 5G ve gelecek on yılların mobil teknolojilerinde lider olmaya hazırız.”



#Türk Telekom
#Nokia
#5G teknolojisi
8 yıl önce