|

60 milyon turist 60 milyar $ gelir

Türkiye’nin turizm sezonuna rekorlarla girdiğini söyleyen Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, ‘2023'te 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir’ hedefini yukarı yönlü revize etme sinyali verdi. Kurtulmuş, “2018'de gelen rekorla birlikte hedefimizi artıracağız. 60 milyon turist, 60 milyar dolar gelir seviyesine ulaşacağımızı ümit ediyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/07/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:46 - 5/07/2018 Perşembe
Yeni Şafak
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya da konuşmasının ardından Bakan Kurtulmuş'a plaket ve çiçek takdim etti.
TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya da konuşmasının ardından Bakan Kurtulmuş'a plaket ve çiçek takdim etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB)’ı ziyaret etti. Birlik Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Kurtulmuş, turizmde çok önemli bir hava yakaladıklarını 5 ayda tüm zamanların rekorunun kırıldığına dikkat çekti. Kurtulmuş, “Biz yeniden 2018'in başında tahmin ettiğimiz rakamları yukarı doğru revize etmek durumunda kaldık” dedi.

40 MİLYONU BULURUZ

2018'e yukarı yönlü bir ivmeyle girdiklerini söyleyen Kurtulmuş, bu yıl 40 milyon sayısına ulaşacaklarını kaydetti. Kurtulmuş, "Katıldığımız bütün uluslararası turizm fuarlarındaki erken rezervasyon, sonradan gerçekleşenler gösteriyor ki 28 milyon hedefiyle başladığımız bu yıl, Allah'ın izni ve sizin gayretinizle 40 milyon turisti ağırlayacak bir seviyeye çıkacak" dedi. Türkiye'nin geçen yıl turizm sektörüne çok iyi bir şekilde geri döndüğünü anımsatan Kurtulmuş, dünya piyasalarında yeniden rekabetçi özellik kazandıklarını söyledi.

60 MİLYON TURİST 60 MİLYAR DOLAR GELİR

Kurtulmuş, 2023'te 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefinin yakalanmasına ilişkin revize sinyali verdi. 2018'de gelen rekorla birlikte hedefi onar artıracaklarını kaydeden Kurtulmuş, "Herhalde bu rakamları onar artıracağız. 60 milyon turist, 60 milyar dolar gelir seviyesine ulaşacağımızı ümit ediyorum. Hepinizin gayretleri ve hepimizin destekleriyle" dedi.

ÇİN'İN KAPSISINI ÇALDIK ONLAR DA 'KİM O' DEDİ

Turizmde pazar ve ürün çeşitliliğine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kurtulmuş, bakanlık görevini devraldığından beri bu konuda çok önemli aşamalar kaydedildiğini anlattı. Kurtulmuş, uzak doğu Asya'da Türkiye'ye gösterilen ilginin her geçen gün arttığı bilgisini vererek, söz konusu pazarın büyüklüğüne ve sunduğu fırsatlara dikkati çekti. Çin'den Türkiye'ye bir ilgi olduğunu söyleyen Kurtulmuş, "Çin'in kapsını çaldık. Onlar da 'kim o dediler'. Çin’de çok üst düzeyde bir Türkiye algısı var” diye konuştu.

  • Turizm şurası sektöre güç kattı
  • 2017’nin sonunda 1-3 Kasım’da yapılan Turizm Şurası’nı hatırlatan Bakan Numan Kurtulmuş, etkinliğin sektöre güç kattığını kaydetti. Kurtulmuş, “18 yıl sonra yapılan bu şura, sektör için tam manasıyla dönüm noktası oldu. Sektördeki ilgili arkadaşlarımız, kamunun ilgili bütün kurum ve kuruluşları aynı platformda bir araya geldi. O şura esnasında ve sonrasında ortaya çıkan fevkalade motivasyon, takım oyunu turizm sektörü bu yıla çok büyük bir ivmeyle girdi” dedi.
#Turizm
#Firuz Bağlıkaya
#Numan Kurtulmuş
6 yıl önce