|

7 Türk ekonomist ilk 1000'e girdi

Dünyanın en önemli 1000 ekonomist listesine 7 Türk ekonomist de girdi. 107'nci sırada yer alan Prof.Vefa Tarhan, Türkiye'nin krize gireceğini önceden tesbit etmişti.

Yeni Şafak
00:00 - 29/07/2001 Pazar
Güncelleme: 14:16 - 16/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot ------------------------------------------------ spot -------------------------

Avrupa Ekonomik Kuruluşu (EEA) tarafından yaptırılan bir araştırmada, dünyanın en önemli 1000 ekonomisti arasına 7 Türk ekonomisti girdi.

Bilimsel açıdan yapılan değerlendirme sonunda, 1000 önemli ekonomist listesinde, Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Ekonomi Profesörü Daron Acemoğlu 12'nci, Prof. Dani Rodrick (Harvard Üniversitesi-ABD) 50'nci, Prof. Erinç A. Yeldan (Bilkent Üniversitesi-Ankara) 131'inci, Prof. Abdullah Yavaş (PA State Üniversitesi-ABD) 175'inci, Prof. Selahattin İmrohoroğlu (Güney California Üniversitesi-ABD) 432'nci, Prof. Timur Kuran (Güney California Üniversitesi-ABD) 585'inci ve Prof. Tayfun Sönmez (Michigan Üniversitesi-ABD) ise 735'inci sırada yer aldılar.

EEA için yapılan araştırmalardan "Scott ve Mittias" kaynaklı listede ise, Prof. Daron Acemoğlu 8'inci, Chicago Loyola Üniversitesi profesörlerinden Vefa Tarhan ise 107'inci sırada yer aldılar.

EEA için yapılan araştırmalardan Hirsch listesinde ise, Daron Acemoğlu dünyanın en önemli 500 ekonomisti arasında ikinci sırada yer aldı. Bu listede ayrıca Profesör Faruk Gül de 387'nci olarak gösterildi.

Kalaitzidakis araştırması olarak belirtilen bir başka listede ise, Prof. Daron Acemoğlu 8'inci sırada, Prof. Faruk Gül ise, 232'nci sırada yer aldılar.

Tarhan krizi tahmin etmişti

Chicago'da Loyola Üniversitesi Ekonomi Bölümü Başkanı olan Profesör Vefa Tarhan, Scott ve Mitias listesinde, dünyadaki 500 ekonomist arasında 107'nci sırada gösterildi. Bir buçuk yıl önce yazdığı bir raporda, Türkiye'nin ekonomik krize aday olduğunu belirten Prof. Tarhan, Kemal Derviş'in planını tamamen desteklediğini belirtiyor.

Merkez Bankası'nın özerkleştirilmesini, bankanın üzerindeki politik baskı ve denetimin kalkmasını istediğini belirten Prof. Tarhan, "Alınacak kararların ve yapısal düzenlemelerin en önemli hedefi yüksek enflasyon sorununu çözmek yönünde olmalıdır" diyor.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
23 yıl önce