|

81 ilde teknoloji atölyesi açılıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2020’ye kadar 81 ilde teknoloji atölyesi açmak için kolları sıvadı. “Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi” kapsamında ilk etapta 12 ilde öğrenci seçmelerinin başladığını duyuran Bakan Mustafa Varank, “Gençlerimiz hayal edecek, araştıracak, geliştirecek, üretecek” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 16/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 01:39 - 16/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Ortaokul başlangıç ve lise başlangıç çağı olmak üzere 2 yaş grubunda, 3 yıllık program kapsamındaki eğitimler tamamen ücretsiz olacak. (Arşiv)
Ortaokul başlangıç ve lise başlangıç çağı olmak üzere 2 yaş grubunda, 3 yıllık program kapsamındaki eğitimler tamamen ücretsiz olacak. (Arşiv)

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanlığının 100 Günlük İcraat Programı kapsamında geleceğin teknoloji yıldızlarını yetiştirecek yeni bir programın hayata geçirildiğini bildirdi. Varank, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfının ortak çalışması sonucu başlatılan projeyle Türkiye çapında "Deneyap Teknoloji Atölyeleri" kurulacağını belirtti.


TÜRKİYE'YE AÇILACAK

Projenin ilk etapta 12 ilde başlayacağını söyleyen Bakan Varank, "Geleceğin Teknoloji Yıldızları Programı Türkiye'ye yayılacak, gençlerimiz hayal edecek, araştıracak, geliştirecek, üretecek. Geleceğin bilim insanlarını, araştırmacılarını, girişimcilerini keşfetmeyi ve geliştirmeyi hedefleyen Deneyap Türkiye, hızlı bir şekilde diğer illerde de yaygınlaştırılacak. 2020 yılı sonuna kadar 81 ildeki gençler Deneyap ile tanışacak” diye konuştu. Varank, Deneyap Türkiye adı verilen projenin, Türkiye'nin teknolojik kalkınma programı 'Milli Teknoloji Hamlesi'nin itici gücünü oluşturmak üzere teknoloji üretme yetkinliği yüksek genç bireyler yetiştirmek amacıyla oluşturulduğunu kaydetti. Kurulacak teknoloji atölyelerinde, yenilikçi bir eğitim modeli esas alınarak, tasarım-üretim, robotik-kodlama, elektronik programlama, yazılım teknolojileri, siber güvenlik, enerji teknolojileri, havacılık ve uzay, nanoteknoloji ve yapay zeka gibi alanlarda teorik ve uygulamalı eğitimler verilmesi planlanıyor. Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi'nin ilk kısmı, Adana, Ankara, Antalya, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Hakkari, İzmir, Konya, Manisa, Muğla ve Trabzon olmak üzere toplam 12 ilde açılacak. Deneyap Türkiye’ye katılmak isteyen öğrenciler, 2 aşamalı seçme sınavına girecek. Yazılı sınav 17 Mart 2019’da gerçekleştirilecek

  • Eğitimler ücretsiz
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ortaokul başlangıç ve lise başlangıç çağı olmak üzere 2 yaş grubunda, 3 yıllık program kapsamındaki eğitimlerin tamamen ücretsiz olacağını vurgulayarak, proje paydaşlarına ve Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’na teşekkür etti.

#​Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı
#Mustafa Varank
#Deneyap Teknoloji Atölyeleri Projesi
5 yıl önce