|

AB rekabete mecbur kalır

Geçen yıl 17 milyar dolar ihracata imza atan hazır giyim sektörünün yıldızları ödüllerini aldı. Törende ihracatçıların Avrupa pazarına ilişkin sorunlarını da dinleyen Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “AB ile karşılıklı çıkar ilişkilerimiz var rekabetçi olursak siparişi mecbur verirler” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 06:59 - 22/04/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Törende platin, altın ve gümüş plâketlerin yanı sıra 2,5-10 milyon dolar arasında ihracat yapan 674 firmaya bronz, 500 bin 2,5 milyon dolar arasında ihracat yapan bin 132 firmaya da başarı sertifikası verildi. İhracatın yıldızları ödüllerini Bakan Bülent Tüfenkci’nin elinden aldı.​​
Törende platin, altın ve gümüş plâketlerin yanı sıra 2,5-10 milyon dolar arasında ihracat yapan 674 firmaya bronz, 500 bin 2,5 milyon dolar arasında ihracat yapan bin 132 firmaya da başarı sertifikası verildi. İhracatın yıldızları ödüllerini Bakan Bülent Tüfenkci’nin elinden aldı.​​

2016’da 17 milyar dolar ihracata imza atan hazır giyim sektörünün yıldızları, ödüllerini Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin de katıldığı törenle aldılar. Tüfenkci, törende yaptığı konuşmada hükümetin mali disiplinden hiçbir şart altında taviz vermediğini ve vermeyeceğini söyledi. Ekonomide devletin ağırlığını azaltıp özel sektör öncülüğünde büyümeyi hedeflediklerinin altını çizen Tüfenkci, aynı anlayışla yola devam edeceklerini vurguladı.

AVRUPAYLA İLİŞKİMİZ RASYONEL OLMALI

Avrupalı alıcıların Türkiye ziyaretlerini iptal etmelerini de değerlendiren Tüfenkci, “Dokumacılıkta, hazır giyimde şu veya bu tepkilerle birtakım iptaller olabilir, birtakım sıkıntılar yaşayabiliriz. Ama şuna emin olun, bizim Avrupa ile ilişkilerimiz karşılıklı çıkar ilişkisidir. İlişkilerimizin rasyonel zeminde devam etmesini istiyoruz. Gümrük Birliği’nin güncellenmesi konusundaki adımlarımızı Ekonomi Bakanlığı ile takip ediyoruz. 2017’nin ortalarında veya sonlarına doğru çalışmalarımızı hayata geçiririz. Böylece ticaretin geliştirilmesi için önemli bir mesafeyi kat etmiş oluruz. Moraliniz bozulmasın. Eğer siz kaliteli üretim yaparsanız, zamanında teslim ederseniz, fiyatla rekabeti yakalarsanız siparişi mecbur verirler. Rahat olun, hiçbir sıkıntı yok” dedi.

LABORATUVARLARI TEK ELDE TOPLARIZ

Bakanlıklara bağlı laboratuvarları tekleştirme projesi üzerinde çalıştıklarını da hatırlatan Tüfenkci, bütün laboratuvarları gümrük idaresi altında toplayacaklarını sözlerine ekledi. Tüfenkci, laboratuvarları tekleştirme projesi üzerinde çalıştıklarını, bakanlıkların laboratuvarlarının tamamını Gümrük İdaresi altında toplayacaklarını söyledi.

  • HAZIR GİYİM İHRACATINDA İLK 10 İMALATÇI
  • *LC Waikiki
  • *Şık Makas Giyim
  • *Erpa Hazır Giyim
  • *Koton Mağazacılık
  • *Eroğlu Giyim
  • *Baykanlar Tekstil
  • *Tayeks Dış Ticaret
  • *Taypa Tekstil Giyim
  • *Aster Tekstil Sanayi
  • *Saide Tekstil Sanayi
BU YIL DA 17 MİLYAR DOLARI YAKALARIZ

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise hazır giyim sektörünün üretim, istihdam ve katma değerli ihracatta Türkiye ekonomisinin yıldızlarından biri olduğunu vurguladı. Tanrıverdi, sektörün Türkiye’ye her yıl ortalama 15 milyar dolar net döviz girdisi sağladığının altını çizdi. 2016’da yaşanan terör olaylarına ve darbe girişimine rağmen başarılı bir performans sergilediklerini vurgulayan Tanrıverdi, “Her türlü zorluğa rağmen 2016’yı yaklaşık 17 milyar dolar ihracatla kapattık. 2017’yi 17 milyar doların üzerinde kapatırız” dedi.

#AB
#Rekabet
#Hazır giyim
#İhracat
7 yıl önce